• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Stanje u BiH nije dramatično

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je danas da stanje u BiH nipošto nije dramatično kako se nekad nastoji predstaviti.

 Radmanović: Stanje u BiH nije dramatično Izvor: MONDO


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je danas da u ovom trenutku BiH ima mali zastoj u ispunjavanju obaveza u procesu pristupanja EU, da postoje različiti pogledi na ulogu i angažman međunarodne zajednice, ali da stanje nipošto nije dramatično kako se nekad nastoji predstaviti.

"Promjena uloge međunarodne zajednice, koju predviđa EU u svojoj novoj strategiji prema BiH, trebalo bi da podstakne domaće političare da preuzmu više odgovornosti za situaciju u zemlji", istakao je Radmanović tokom susreta u Sarajevu sa ministrom inostranih poslova Crne Gore Milanom Roćenom.

On je ocijenio da su odnosi Crne Gore i BiH dobrosusjedski, te da nema otvorenih i spornih pitanja, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Radmanović je istakao da put BiH i Crne Gore prema Evropi, za koji su se opredijelile dvije zemlje, predstavlja značajan prostor za međusobnu saradnju, razmjenu mišljenja i iskustava i zajedničkih aktivnosti.

Ministar Roćen zahvalio je predsjedavajućem Radmanoviću na prijemu i istakao da u dvije zemlje postoje želje i otvorene mogućnosti da napreduju prema evropskim integracijama.

"U tom procesu mi se ne takmičimo ni sa kim, ali smo svjesni da ni mi ne možemo biti uspješni ako sve zemlje iz regiona zajedno ne napreduju na tom putu. Evropa je naša zajednička zastava i to je dobro za sve zemlje", rekao je Roćen.

Ministar Roćen najavio je skorašnju posjetu premijera Crne Gore Mila Đukanovića BiH, kada će se konkretno razgovarati o novim mogućnostima ekonomske saradnje i rješavanju tekućih pitanja od interesa za građane dviju države.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE