• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspad SDS-a !?

Raković: SDS-u prijeti raspad i formiranje nove partije za zapadni dio RS!

 Raspad SDS-a !? Izvor: MONDO

Iz svega što se dešavalo na sjednici Glavnog odbora SDS-a jasno je da su velike "tirbulencije" u stranci, kojoj, prema ocjeni "svježe" isključenog člana predstoji raspad.

Nebojša Raković, u srijedu isključeni i dosadašnji član Glavnog odbora SDS-a , kaže da će najvjerovatnije biti formirana još jedna partija za zapadni dio Republike Srpske, koji je, ocijenio je, potpuno zanemaren.

Raković je još optužio predsjednika SDS-a Mladena Bosića da je SDS doveo do propasti.

"Čak ni brojanje za ili protiv žalbi smijenjenih članova nije bilo regularno, jer je oko 30 glasova bilo za prihvatanje žalbe, a petnaestak protiv. Bosićev čovjek je pogrešno izbrojao glasove", kazao je za "Glas Srpske" Raković.

Žalbu Gorana Popovića, Rodoljuba Blaženovića, Nebojše Rakovića i Dragana Vasiljevića, koje je smijenio privremeni gradski odbor SDS-a iz Banjaluka, Glavni odbor SDS-a na sjednici u Istočnom Sarajevu nije prihvatio, tako da su oni praktično isključeni iz stranke.

Potpredsjednik stranke Radenko Stijepić je kazao da mu nije jasno zbog čega je takva odluka donesena, jer je 20 članova Glavnog odbora glasalo za prihvatanje žalbe, a 11 je bilo protiv, dok su ostali bili uzdržani.

Stijepić je rekao da je na prijedlog predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Šamca Mirka Lukića sa dnevnog reda skinuta tačka o izglasavanju povjerenja Stanku Pivaševiću, jer kako je rekao, iza tog zahtjeva ne stoji Opštinski odbor ove stranke.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić je nakon toga povukao zahtjev za isključenje iz Glavnog odbora Boška Šiljegovića i Stanka Pivaševića.

"Ne učestvujem u radu Glavnog odbora. Sve i da nije bilo riječi o mojoj smjeni, ne bih ni došao na ovu sjednicu. Samo sam htio da gledam u lice ljudima koji su htjeli da me smijene i isključe iz stranke. Uvijek ću u SDS-u naći čovjeka za koga ću na izborima glasati", kazao je Pivašević.

Na Glavnom odboru analizirani su i izborni rezultati ove stranke, a o eventualnoj smjeni predsjednika stranke Mladena Bosića, raspravljeće se , kako je najavio Bosić, na Skupštini SDS-a, zakazanoj za 22. novembar u Doboju.

Bosić je već najavio da će ovom organu ponuditi svoj i mandat potpredsjednika stranke, na provjeru.

Član Glavnog odbora Mirko Okolić je rekao da je situacija u stranci takva da je o svemu onome što se iza kulisa događa i javno govori bolje ćutati nego komentarisati.
"To je sramota za stranku", samo je rekao.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE