• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smjena Alkalaja, Sadovića, Ljubića i Halilovića?

Sven Alkalaj, Tarik Sadović, Božo Ljubić i Safet Halilović najvjerovatnije će ostati bez funkcije u Savjetu ministara BiH.

 Smjena Alkalaja, Sadovića, Ljubića i Halilovića?  Izvor: MONDO

Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj, ministar bezbjednosti Tarik Sadović, ministar saobraćaja i komunikacija Božo Ljubić i ministar za ljudska prava i izbjeglice Safet Halilović najvjerovatnije će ostati bez funkcije u Savjetu ministara BiH, piše "Glas Srpske".

List iz dobro obaviještenih izvora saznaje da je osnovni razlog za smjenu ovih ministara neuspjeh njihovih stranaka na proteklim izborima.

Izvor "Glasa" navodi da bi na mjesto Alkalaja mogao da dođe Hrvat, a na Sadovićevo mjesto Srbin, jer je Sadović, kako kaže ovaj izvor, rastjerao Srbe iz Ministarstva bezbjednosti.

Osim izbornog neuspjeha, kako navodi ovaj list, razlog za smjenu Alkalaja i Sadovića jeste i loše obavljanje funkcije.

Izvor "Glasa Srpske" tvrdi da Sadović nema više ničiju podršku, pa ni lidera Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihića.

"Ovi ministri su iz stranaka koje su izgubile na proteklim izborima i biće zamijenjeni drugima, dok će sastanak 'vodeće šestorke' prerasti u okupljanje trojice lidera", rekao je ovaj izvor i dodao da je Ljubić i ranije govorio o ostavci, jer je i sam "bio svjestan neuspjeha stranke na izborima i mogućnosti da bude smijenjen".

U Kabinetu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića rečeno je da on ne želi da komentariše informacije o smjeni ministara.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE