• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perić: Bošnjaci teže unitarizaciji FBiH

Izjave bošnjačkih političkih lidera da treba ukinuti kantone sračunate u cilju unitarizacije FBiH, smatra Josip Perić.

 Perić: Bošnjaci teže unitarizaciji FBiH Izvor: MONDO

Predsjednik Kluba Hrvata u Domu naroda Federacije BiH Josip Perić upozorio je da su izjave bošnjačkih političkih lidera da treba ukinuti kantone sračunate u cilju unitarizacije tog entiteta Bosne i Hercegovine.

"Te izjave potvrdjuju da Bošnjaci žele prvo da 'poklope' cijelu Federaciju BiH, a da se poslije toga obračunaju sa Republikom Srpskom", rekao je Perić.

On je kao primjer naveo da je sa takvom izjavom nesmotreno "izletio u javnost" predstavnik Stranke za BiH Vahid Hećo, koji je i ministar energetike, industrije i rudarstva Federacije BiH, ali da tako misle i ostali bošnjački lideri.

Hećina izjava da treba ukinuti kantone u Federaciji BiH uslijedila je nakon što su vlade tri kantona sa hrvatskom većinom, odlučile da osnuju medjukantonalni savjet zbog, kako su navele, diskriminatorskog odnosa Vlade Federacije BiH prema tim hrvatskim prostorima, a u cilju prevazilaženja ekonomske krize.

Bošnjački mediji i političari su se odmah tome usprotivili nevodeći da se ne radi o povezivanju iz ekonomskih razloga, već "o ponovnom oživljavanju u ratu samoproglašene paradržavne tvorevine Herceg Bosne koja je trebalo biti ugašena Vašingtonskim i Dejtonskim sporazumom".

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE