• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarac: Preispitati rad Tužilaštva BiH

Košarac je rekao da su institucije RS u više navrata reagovale na nerad Tužilaštva BiH, ukazujući da niko nema pravo da ignoriše srpske žrtve.

 Košarac: Preispitati rad Tužilaštva BiH Izvor: MONDO

Predsjednik Kluba srpskih delegata u Vijeću naroda Republike Srpske (RS) Staša Košarac rekao je da je nedopustivo da još niko nije odgovarao za stradanja Srba u srednjem Podrinju i da se nameće potreba da institucije RS preispitaju odnos prema radu Tužilaštva BiH.

Košarac je rekao da su institucije Srpske u više navrata reagovale na nerad Tužilaštva BiH, ukazujući da niko nema pravo da ignoriše srpske žrtve.

"Samo zločin u Bjelovcu kod Bratunca dovoljno govori da je srpski narod stradao i nedopustivo je da ni 16 godina poslije tih događaja još niko nije odgovarao za zločine nad Srbima u srednjem Podrinju", rekao je Košarac danas na okruglom stolu o zločinu u Bjelovcu.

On je dodao da to govori o neravnomjernom odnosu Haškog tribunala i Tužilaštva BiH prema događajima u BiH i zločinima koji su počinjeni i nameće potrebu da institucije RS preispitaju odnos prema radu ovog tužilaštva.

''Nedopustivo je da se za toliko godina ne procesuira nijedan zločin počinjen nad Srbima", rekao je Košarac, dodavši da je nakon reagovanja porodica nastradalih formiran Operativni tim za istraživanje ratnih zločina RS kako bi se ubrzali procesi prikupljanja podataka i procesuiranja zločinaca.

On je istakao da se predstavnici Tužilaštva BiH, po pravilu, ne odazivaju na ovakve skupove u RS, te da ni jedan bošnjački političar još nikad nije priznao istinu da se barem jedan konkretan zločin nad Srbima dogodio i da je neki pripadnik bošnjačkog naroda činio zločin.

''Dok ne budemo svjesni da treba da razgovaramo i priznati počinjene zločine, u BiH će biti problema i neće moći doći do dijaloga i stvaranja povjerenja'', zaključio je Košarac.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE