• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojnici BiH doputovali iz Iraka

U BiH je stigao 31 pripadnik Oružanih snaga BiH, koji su boravili u mirovnoj misiji u Iraku nazvanoj "Iračka sloboda".

 Vojnici BiH doputovali iz Iraka Izvor: MONDO

Vojnike su na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu dočekali član Predsjedništva BiH Željko Komšić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalmajor Slavko Puljić i zamjenik Komandanta Operativne komande za operacije brigadni general Sakib Forić.

Svi pripadnici Oružanih snaga BiH osjećaju se dobro i nakon dolaska na sarajavski aerodrom transportovani su u kasarnu Rajlovac radi obavljanja potrebnog tretmana koji je predviđen za sve pripadnike Oružanih snaga BiH po povratku iz mirovnih misija, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Povratkom 36 pripadnika osme rotacije Jedinice za uništavanje NUS-a i 49 pripadnika Pješadijske jedinice Oružanih snaga u BiH okončano je učešće vojnika iz BiH u mirovnoj misiji "Iračka sloboda".

Prva grupa od 54 pripadnica Oružanih snaga BiH doputovala je iz Iraka 11. decembra ove godine. U toj grupi bilo je 49 pripadnika Pješadijske jedinice i pet pripadnika Jedinice za uništavanje NUS-a Oružanih snaga BiH.

Svečana ceremonija dočeka vojnika iz Iraka biće organizovana tokom narednih dana i na nju će biti pozvani domaći i međunarodni zvaničnici u BiH, kao i porodice pripadnika Oružanih snaga BiH koji su učestvovali u ovoj misiji.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE