• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Rezolucija nije za raspravu!

Igor Radojičić istakao je da Rezolucija Narodne skupštine o ciljevima i mjerama politike RS ne može biti predmet rasprave Predstavničkog doma.

 Radojičić: Rezolucija nije za raspravu! Izvor: MONDO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić istakao je u pismu upućenom predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Niki Lozančiću da Rezolucija Narodne skupštine o ciljevima i mjerama politike RS sa 14. posebne sjednice ne može biti predmet rasprave Predstavničkog doma budući da ona pravno zvanično još ne postoji.

Odgovarajući na Lozančićev poziv da sutra prisustvuje raspravi u Predstavničkom domu o Rezoluciji Narodne skupštine, usvojenoj 15. oktobra, Radojičić je izrazio čuđenje što Predstavnički dom razmatra akt Narodne skupštine RS.

"Pri tome, poseban je kuriozitet da Parlamentarna skupština BiH želi da razmatra akt koji još nije objavljen, ni stupio na snagu, te pravno formalno i ne postoji", ističe Radojičić u pismu.

On je dodao da je čuđenje utoliko veće, jer je ovu raspravu inicirao poslanik Stranke za BiH Remzija Kadrić, čija je stranka u Vijeću naroda RS osporila ovu rezoluciju i pokrenula postupak pred Ustavnim sudom RS za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, što je obustavilo objavljivanje Rezolucije i njeno stupanje na snagu.

Pokrećući inicijativu, Kadrić je ocijenio da se tom rezolucijom Narodna skupština miješa u rad Parlamentarne skupštine BiH.

Rasprava o Rezoluciji Narodne skupštine RS nalazi se na dnevnom redu sutrašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 15. oktobra Rezoluciju kojom se od predstavnika RS u parlamentu BiH zahtijeva da zatraže od ove institucije da osudi i odbaci samovoljne istupe predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića pred Generalnom skupštinom UN i Savjetom Evrope.

Ocijenjeno je da je tim istupima nanesena šteta međunarodnom ugledu BiH, narušeno povjerenje unutar BiH i oslabljen autoritet institucije Predsjedništva BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE