• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećana starosna granica za izdavanje dozvola za oružje

Ovo se posebno odnosi na lica koja češće i prekomjerno uživaju alkohol, kojima su porodični i odnosi na radnom mjestu teže poremećeni.

 Povećana starosna granica za izdavanje dozvola za oružje Izvor: MONDO

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji u koji se dodaje član kojim se uvode "opravdani razlozi za izdavanje odobrenja za nabavljanje oružja", koji sprečavaju mogućnost da se odobrenje izda licu koje bi, iako ispunjava ostale uslove, moglo zloupotrijebiti oružje.

To se posebno odnosi na lica koja češće i prekomjerno uživaju alkohol, kojima su porodični i odnosi na radnom mjestu teže poremećeni.

Načelnik uprave za pravne i kadrovske poslove MUP-a RS Indira Rodić rekla je da je Nacrtom predviđeno povećanje starosne godine za izdavanje odobrenja za nabavljanje oružja koja se sa 18 povećava na 21 godinu.

Ona je navela da se Nacrtom određuje da lica koja su imala status ovlaštenog službenog lica ili su aktivna vojna lica, a još nisu penzinisana, izuzimaju od obuke za držanje oružja, ali da nisu izuzeta lica sa završenom visokom škola MUP-a, jer ne mogu imati prioritet u odnosu na lica koja su završila Vojnu akademiju ili drugi srodan fakultet i imaju predmet o naoružanju.

Kostadin Vasić iz SDS-a rekao je da Nacrt nije usklađen sa zakonodavstvom Evropske unije, o čemu se moralo voditi računa i preporučio MUP-u RS da do donošenja prijedloga zakona ima u vidu te propise.

Boro Rudić iz SNSD-a smatra da se starosna granica za članove lovačkih organizacija treba smanjiti na 19 godina. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE