• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nesreće u novogodišnjoj noći

Više teških saobraćajki i nesrećnih slučajeva obilježilo novogodišnju noć u BiH.

 Nesreće u novogodišnjoj noći Izvor: MONDO

Jasna Banduka (50) iz Bratunca poginula je, a njen suprug Vidomir Banduka teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se desila u novogodišnjoj noći oko 3.00 časa na regionalnom putu Skelani - Bratunac u naselju Pobrđe.

Vidomir Banduka prebačen je u Klinički centar u Tuzli.

Banduka radi kao savjetnik načelnika opštine Bratunac Nedeljka Mlađenovića, a u prošlom sazivu bio je poslanik u Narodnoj skupštini RS.

Prema riječima rođaka i komšija, bračni par Banduka, porijeklom iz Hadžića, vraćao se sa dočeka Nove godine na Zlatiboru, a samo nekoliko kilometara od kuće njihov "golf" sudario se sa automobilom švedskih registarskih tablica.

Istražni organi su obavili uviđaj, ali nisu saopštili šta je uzrok nesreće i druge detalje.

U saobraćajna nesreći u Prnjavoru, koja se dogodila u četvrtak rano ujutro u 3.20 časova, jedno lice je poginulo, dok su tri teže povrijeđene.

Velid Glamočić (15) i Ernest Plačo (22) poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu u mjestu Rahmani kod Jajca, dok su četiri lica teško, a dva lakše povrijeđena.

Ernest Plačo izgorio je u automobilu. Teške povrede zadobili su Mirsad (49) i Majda Plačo, Irma Rahmanović iz Donjeg Vakufa i Selmir Duranović iz Jajca, a lakše Amir i Hedan Karadža iz Jajca.

U nesreći, koja se dogodila u petak oko 20.00 časova, učestvovala su dva automobila kojima su upravljali Senahid Duranović  i Mirsad Plačo.

Dežurni hirurg u travničkoj bolnici Omer Lepara rekao je da je Plačo za sada u stabilnom stanju i da se nalazi na Odjeljenju intenzivne njege zbog serijskog preloma rebara i iščašenja kuka.

Selmir Duranović prebačen je zbog povreda glave u Klinički centar u Sarajevo.

Lepara je rekao da su Majda Plačo i Irma Rahmanović smještene na hirurškom odjeljenju.

U MUP-u HNK-a Srna saznaje da je u noći između srijede i četvrtka oko 1.40 časova u saobraćajnoj nesreći u mjestu Poprati kod Stoca poginuo Stanislav P. (22), dok je Perica G. (21) teško povrijeđen.

Do nesreće je došlo kada je vozilo marke "pasat", u kojem su se nalazili, sletjelo sa puta zbog neprilagođene brzine.

Jedno lice teško je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila sinoć oko 17.15 časova u mjestu Bradina u blizini Konjica, dok je dvoje lica zadobilo lakše povrede.

U nesreći su učestvovali autobus i dva putnička automobila.

Dragan Blagojević (44) iz mjesta Paležnica, opština Doboj, teško je povrijeđen u novogodišnjoj noći usljed nepropisnog rukovanja pirotehničkim sredstvima, rekao je Srni dežurni operativni u MUP-u RS.

Blagojeviću su odbijene obje ruke, a zadobio je i povrede glave i grudnog koša, naveo je dežurni operativni.

Poslije ranjavanja Blagojević je zbrinut u Kliničkom centru u Doboju, a ne u Kliničkom centru Banjaluka kako se ranije pretpostavljalo.

Policajac Milenko Zovko iz Mostara preminuo je u novogodišnjoj noći na dužnosti u ovom gradu, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP)Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Prema nezvaničnim informacijama, policajac je, najvjerovatnije, preminuo usljed srčanog udara.

Zovko je u 3.30 časova poslije ponoći, dok je zajedno sa kolegom, čiji su inicijali A.S, patrolirao u Ulici kneza Branimira, potrčao za nekoliko mladića, koji su narušavali javni red i mir i pri tom se spotaknuo i pao, rekao je portparol Uprave policije MUP-a HNK-a Srećko Bošnjak.

''Pokušavajući da zaustavi mladiće, Zovko se spotaknuo i pao. Ljekari Hitne pomoći pokušali su reanimaciju koja nije uspjela i konstatovali su smrt'', rekao je Bošnjak.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE