• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U FIS-u ogorčeni oslobađanjem "bombaša"

Zaposleni u FIS-u ogorčeni zbog puštanja na slobodu osumnjičenih za terorizam u tom trgovačkom centru.

 U FIS-u ogorčeni oslobađanjem "bombaša"  Izvor: MONDO

Vlasnik trgovačkog lanca "FIS" Pero Gudelj izjavio je da "nije srećan" zbog puštanja na slobodu Suvada Đidića i Admira Ahmetspahića iz Zenice, osumnjičenih za terorizam u trgovačkom centru "FIS" u Vitezu

"Neće mi ovo uticati na posao, narod je navikao na ovakve stvari, ali moji zaposleni su ogorčeni. Meni su i do sada prijetili i ne bojim se", rekao je Gudelj, ponovo čestitavši policiji na dobro obavljenom poslu u pronalaženju osumnjičenih za napad u Vitezu.

On je ocijenio da "pravna država treba da obavlja posao kako treba, ali da je svima jasno da država nije idealna".

"Pojedinci u vrhu države ne vode državu kako treba, treba mijenjati i zakone i pojedince. Nije me iznenadilo da puste ljude kao što su ova dvojica, te da mnogi slučajevi prođu nekažnjeno", rekao je Gudelj.

On je dodao da je sada preokupiran drugim stvarima, odnosno neophodnim otpuštanjem od 200 do 300 od ukupno 2 700 zaposlenih, zbog svjetske ekonomske krize.

Suda BiH nedavno je donio odluku o puštanju na slobodu Suvada Đidića, optuženog za terorizam u Trgovačkom centru "Fis" u Vitezu, te ukinuo pritvor i izrekao mjere zabrane Admiru Ahmetspahiću iz Zenice, osumnjičenom za da je pripremao terorističko djelo.

Đidić je uhapšen u oktobru prošle godine, dva dana nakon što je izvršen teroristički napad na Trgovački centar "Fis" u Vitezu, zbog sumnje da je u njemu učestvovao.

Federalna uprava policije uhapsila je Ahmetspahića, takođe, u oktobru prošle godine, tokom istrage o postavljenoj bombi u trgovinskom centru "FIS" u Vitezu, zbog sumnje da je pripremao terorističko djelo, jer su kod njega pronađena sredstva koja se mogu koristiti za vršenje terorizma.

Eksplozivna naprava u "FIS-u" eksplodirala je 9. oktobra prošle godine u 12.40 časova, a tom prilikom je poginuo radnik obezbjeđenja Zvonko Barbić (28), te povrijeđeno nekoliko lica.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE