• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nedžad Branković: Huligani ugrozili moju porodicu

Branković u pismu čelnicima FBiH ističe da ima ozbiljnu dilemu u vezi daljeg ostanka na poziciju premijera.

 Nedžad Branković: Huligani ugrozili moju porodicu Izvor: MONDO

Premijer Federacije BiH (FBiH) Nedžad Branković u pismu čelnicima FBiH ističe da ima ozbiljnu dilemu u vezi daljeg ostanka na poziciju premijera zbog jutrošnjeg napada huligana na njegovu porodičnu kuću i spore reakcije nadležnih institucija.

"Zbog huliganske aktivnosti koja se desila u subotu ujutro kod ulaza u haustor gdje stanujem, kao i bacanje boje na stan gdje žive moje komšije, veoma sam zabrinut za ambijent u kome obavljam posao premijera FBiH. Spoznaja da se sve dešavalo u neposrednoj blizini fizičkog obezbjeđenja MUP-a FBiH ujutro u 4.20, a da je uviđaj izvršen tek u periodu od 11.00 do 12.00 časova značajno utiče na moju konačnu odluku u vezi pozicije premijera", naveo je Branković.

U pismu predsjednici FBiH Borjani Krišto, te potpredsjednicima Spomenki Mičić i Mirsadu Kebi, Branković ističe da je saznanje da su huligani u stanju da ugroze sigurnost njegove porodice za njega prevršila svaku mjeru uz sporo reagovanje institucija čija je zadatak da ih fizički zaštite.

"Protiv problema imam znanja i snage da se borim, ali protiv ovakvih poniženja nisam spreman. Ovo pišem s očekivanjem da se hitno planira i organizuje sastanak s čelnicima političkih stranaka jer nakon ovog događaja imam ozbiljnu dilemu u vezi daljeg ostanka na poziciji premijera", naveo je Branković.

On ističe da zbog odgovornosti prema problemima građana i prema parlamentarnoj većini ne bi povlačio jednostrane i nekoordinisane poteze prije dogovora sa čelnicima FBiH i predsjednicima stranaka u vezi njegovih namjera i dalje pozicije Vlade FBiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE