• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova eksplozija gasa u Sarajevu

U Sarajevu je u nedjelju došlo do nove eksplozije gasa, druge po redu u protekla dva dana, ali niko nije povrijeđen.

 Nova eksplozija gasa u Sarajevu Izvor: MONDO

Federalni mediji su javili da se eksplozija desila oko 13.00 časova u kući porodice Hadžišabanovića u naselju Vratnik, ali da su supružnici starosti oko 80 godina prošli bez povreda.

Na kući-muzeju Hadžišabanovića, u kojoj je sniman film "Miris dunja" i drugi, pričinjena je velika materijalna šteta. Požar je nekoliko sati gasilo desetak cisterni i više od 30 vatrogasaca.

Neki od komšija tvrde da su miris plina osjetili u večernjim satima u subotu, ali da su to prijavili "Sarajevogasu" u nedjelju.

"Nalazio sam se u garaži koja je od kuće udaljena 50 metara kada se čula jaka eksplozija od koje je dio zida kuće izletio vani. Vatra se brzo proširila, jer je kompletna unutrašnjost kuće u drvetu. Bračni par je zbrinut u kolima Hitne pomoći i smješteni su kod komšija kako bi se oporavili od šoka, jer je ipak riječ o starijem bračnom paru koji je u kući živio sam", kazao je "Nezavisnim novinama" Husein Hadžimusić, dodavši da je i njega samog zasulo polomljeno staklo.

U jučerašnjoj eksploziji gasa u sarajevskoj opštini Stari Grad teško je povrijeđena Ejmi Hadrović (45), dok su njen suprug i troje djece zadobili lakše povrede.

Hadrovićeva, koja je zadobila opekotine po licu, vratu i tijelu, smještena na Klinici za anesteziju i reanimaciju Kliničkog centra Koševo, dok su njen suprug i djeca nakon pružene ljekarske pomoći pušteni kući.

"Ona je i dalje u vrlo teškom stanju. Priključena je na aparate za disanje i u životnoj je opasnosti. Pacijentica je zadobila teške opekotine lica i vrata, ali najgore su unutrašnje opekotine nastale prilikom udisanja vrelog zraka", kazala je Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra "Koševo".

Staricu ugušio ugljen-monoksid

Sedamdesetsedmogodišnja Šaćira Naziri umrla je u subotu u Sarajevu od trovanja ugljen-monoksidom. Ona je pronađena mrtva oko 19.40 u porodičnoj kući u Lepeničkoj ulici na Ilidži.

"Razlog smrti je neispravno urađena plinska instalacija. Naime, prilikom sagorijevanja, ugljen-monoksid se vraćao u prostoriju u količini tri puta većoj od dozvoljene", kazali su u MUP-u KS.

Uviđaj na licu mjesta obavili su kantonalni tužitelj, pripadnici policije, radnici "Sarajevogasa", te patolog i vještak protivpožarne zaštite.

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE