• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vjerujem u uspjeh Prudskog sporazuma"

Predsjednik SDA Sulejman Tihić izjavio je da vjeruje u uspjeh Prudskog sporazuma je to dobar okvir za rješavanje najvažnijih pitanja.

 "Vjerujem u uspjeh Prudskog sporazuma" Izvor: MONDO

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić izjavio je da vjeruje u uspjeh Prudskog sporazuma, jer je on, kako je naveo, dobar okvir za rješavanje najvažnijih pitanja i otvara mogućnosti svim zainteresovanim da se uključe i dođu do najboljeg rješenja.

Tihić je rekao da svako treba da preuzme svoj dio odgovornosti i da radi na tom sporazumu i da to nije samo stvar "trojice lidera".

Predsjednik SDA smatra da lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i on mogu da doprinesu stabilizaciji regiona.

"Stabilizaciji u regionu mogu doprinijeti oni politički lideri koji predstavljaju snažne stranke u BiH i parlamentarne stranke. U Republici Srpskoj (RS) to su SNSD i Milorad Dodik, a u Federaciji BiH prije svih SDA i HDZ BiH", rekao je Tihić.

Na pitanje mogu li se prevazići nesporazumi iz Prudskog sporazuma oko raspodjele državne imovine, Tihić je rekao da su na posljednjem sastanku sva ključna politička pitanja riješena, o čemu je obaviješten i predsjedavajući Komisije za državnu imovinu BiH Zvonimir Kutleša, koji je napravio Nacrt sporazuma.

"Ostali učesnici u izradi zakona treba da preuzmu dio odgovornosti da se dođe do konačnih rješenja. To je dosta složeno pitanje i traži vrijeme i usaglašavanje od Komisije, do Savjeta ministara pa do parlamenta BiH. Ne možete odgovornost tražiti samo od političara", naveo je Tihić za sutrašnji broj "Fokusa"

Tihić je ocijenio da je njegov istup na Kongresu SDA, kada je rekao da bošnjačka politika treba da napusti insistiranje na pričama o žrtvama, agresiji i genocidu, rezultat političkog iskustva i promišljanja šta je najbolje za BiH i sve njene narode i građane.

Komentarišući napade i neprijatnosti koje je juče doživio premijer FBiH Nedžad Branković, Tihić je rekao da odgovornost za to treba da snose oni koji obezbjeđuju njegov stan.

"Kućica za obezbjeđenje je smještena četiri metra od ulaza u Brankovićev stan i nemoguće je da su to mogli uraditi, a da policija nije intervenisala. Da je bilo potrebno sedam-osam sati samo da dođe policija i napravi uviđaj sasvim dovoljno govori", rekao je Tihić.

Odgovarajući na pitanje da li bi, kao lider SDA, prihvatio ostavku premijera Brankovića, Tihić je rekao da se čuo sa Brankovićem nakon ovih neprijatnosti i da mu je rekao da ne donosi nikakve odluke dok ne budu razgovarali.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE