• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena zimska pauza, Tribunal nastavlja rad

U Haškom tribunalu u ponedjeljak će biti nastavljeno suđenje hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču,

 Završena zimska pauza, Tribunal nastavlja rad Izvor: MONDO

U Haškom tribunalu u ponedjeljak će biti nastavljeno suđenje hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču, optuženim za zločine počinjene nad Srbima u toku i poslije operacije "Oluja" u ljeto 1995. godine, javlja dopisnik Srne iz Haga.

Izvođenjem dokaza odbrane biće nastavljeno suđenje i sedmorici oficira policije i Vojske Republike Srpske Vujadinu Popoviću, Ljubiši Beari, Dragi Nikoliću, LJubomiru Borovčaninu, Radivoju Miletiću, Milanu Gveri i Vinku Pandureviću, optuženim za genocid i druge zločine u Srebrenici i Žepi ljeta 1995. godine.

Suđenje lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, koga optužnica tereti za progone nesrpskog stanovništva u BiH, Hrvatskoj i Vojvodini od avgusta 1991. do septembra 1993. godine biće nastavljeno sutra.

Tužilaštvo će u ovom procesu iznositi dokaze još oko mjesec dana, a optuženi je izjavio da neće izvoditi svoje dokaze ukoliko ne bude riješeno pitanje finansiranja njegove odbrane, već da će izložiti samo završnu riječ.

Glavni pretres u ovom predmetu nastavljen je prošle sedmice, dok je zimska pauza u radu Tribunala bila još u toku.

U srijedu, 14. januara, biće nastavljeno suđenje bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću, optuženom za pružanje kadrovske, logističke i finansijske podrške snagama VRS i Srpske Vojske Krajine u napadima na Sarajevo, granatiranje Zagreba i zauzimanju Srebrenice.

Sudsko vijeće je odobrilo Perišiću da u vrijeme pauze u radu Suda bude na privremenoj slobodi u Srbiji.

Izvođenjem dokaza odbrane 14. januara trebalo bi da bude nastavljeno i suđenje Milanu Lukiću, koga optužnica tereti za zločine počinjene u Višegradu 1992. godine.

Nakon pauze od oko dva mjeseca, u sudnicu se danas vraćaju i bivši visoki funkcioneri Herceg-Bosne, Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić, koji se terete za zločine počinjene nad Bošnjacima 1993. i 1994. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE