• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logoraši: Dogovor ili protesti pred Sudom BiH

Savez logoraša RS organizovaće mirne proteste pred zgradom Suda BiH ako Kreso i Barašin ne prime delegaciju ovog saveza.

 Logoraši: Dogovor ili protesti pred Sudom BiH Izvor: MONDO

Savez logoraša Republike Srpske (RS) organizovaće mirne proteste pred zgradom Suda BiH u Sarajevu ako predsjednik tog Suda Meddžida Kreso i tužilac u Tužilaštvu BiH Milorad Barašin ne prime delegaciju ovog saveza radi dogovora o konačnom početku rada na utvrđivanju krivične odgovornosti za počinjene ratne zločine nad Srbima, potvrdio je Srni predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić.

"U više navrata ukazivali na propuste u radu Tužilašta koje samo hapsi Srbe i njima sudi, i vi ste obećali da će početi procesuiranje pojedinaca iz reda muslimanskog naroda koji su u ratno vrijeme u sastavu tzv. Armije BiH počinili zločine nad srpskim narodom, ali uprkos ogromnom materijalu koji smo vam dostavili kao dokaz za to, ni do danas ništa niste preduzeli“ – navodi se u pismu koje je Dukić, u ime Predsjedništva Saveza logoraša RS, uputio Meddžidi Kreso i Miloradu Barašinu.

U pismu se upozorava da zahtjev Saveza logoraša RS ne bi trebalo da se okarakteriše kao politički pritisak na pravosuđe, kojim Sud BiH i Tužilaštvo BiH "istrajno i uzaludno brane svoju neefikasnost i nerad“.

Savez logoraša RS naglašava da zbog nerada tih institucija, kada je riječ o zločinima počinjenim nad Srbima, najviše trpi istina i pravda radi kojih su i formirane i pravosudne, ali i nevladine institucije i organizacije.

"Zato vam se još jednom obraćamo sa zahtjevom da primite našu delegaciju na razgovor najkasnije do 19. januara s ciljem da definitivno utanačimo stavove o konačnom početku rada Tužilaštva po našim prijavama. U protivnom, dolazimo pred zgradu Suda BiH, gdje ćemo mirno protestovati“ – navodi se na kraju pisma.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE