• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beriz Belkić na čelu Predstavničkog doma

Dužnost predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u narednih osam mjeseci obavljaće Beriz Belkić.

 Beriz Belkić na čelu Predstavničkog doma Izvor: MONDO

U proteklih osam mjeseci predsjedavajući je bio Niko Lozančić koji je danas na konferenciji za novinare sumirao rad ovog tijela za vrijeme svog mandata, prenosi agencija Fena.

Istakao je da je najveći uspjeh BiH u 2008. potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji pridruživanju s EU, a "što je otvorilo vrata za vizne olakšice".

"Ušli smo i u proces izrade biometrijskih pasoša što je veoma važno za BiH i njene građane. Nadam se da će 2009. biti godina u kojoj ćemo nastaviti kreirati klimu dogovaranja i kompromisa te doći do novih ustavnih rješenja na dobrobit svih u BiH", kazao je Lozančić.

Predsjedavajući Belkić je istakao da je u ovom trenutku najvažnije u 2009. ući s jasnim, realnim i izvodljivim planom.

"Smatram da je 2009. godina u kojoj niti jedan nivo vlasti u BiH neće moći izbjeći suočavanje s problemima te da će to inicirati promjene sistema vrijednosti i uvažavanje prioriteta. Konačno je vrijeme da se građanima BiH ponudi i otvori perspektiva u svim segmentima života", kazao je Belkić.

U proteklih osam mjeseci Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je u redovnom i hitnom postupku usvojio 24 zakona, a 15 ih je razmatrano ali ne i usvojeno.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE