• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove žalbe na presudu Željku Leleku

Tužilaštvo BiH i odbrana traže da Apelaciono vijeće preinači prvostepenu presudu Željku Leleku izrečenu za zločine počinjene u Višegradu.

 Nove žalbe na presudu Željku Leleku Izvor: MONDO

Tužilaštvo BiH zatražilo je da optuženi bude proglašen krivim po svim tačkama optužnice, a odbrana oslobađajuću presudu ili da izrečena kazna od 13 godina zatvora bude skraćena, prenosi BIRN i ističe da će Apelaciono vijeće odluku donijeti naknadno.

Tužilaštvo u žalbi traži da prvostepena presuda bude ukinuta, pretres ponovljen, a potom izrečena kazna dugotrajnog zatvora.

Tužilaštvo BiH smatra da je prvostepenom presudom Sud nanio bitne povrede odredbi krivičnog postupka i Krivičnog zakona, te pogrešno i nepotpuno utvrdio činjenično stanje.

Odbrana je uložila žalbu zbog "nepotpunog i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja", pogrešne primjene krivičnog zakona, te zbog visine kazne, prenosi BIRN.

Željko Lelek je maja 2008. pred Sudom BiH nepravosnažno osuđen na 13 godina zatvora za niz zločina počinjenih 1992. u Višegradu, gdje je od rata do hapšenja radio kao policajac. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE