• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Desertifikovani policajci napuštaju BiH?

Svi zainteresovani desertifikovani policajci, koji su ostali bez posla, već su potpisali izjave da pristaju na iseljenje iz BiH

 Desertifikovani policajci napuštaju BiH? Izvor: MONDO

Svi zainteresovani desertifikovani policajci, koji su odlukom Međunarodne policijske misije u BiH prije nekoliko godina ostali bez posla, već su potpisali izjave da pristaju na iseljenje iz BiH zbog ugrožavanja njihovih osnovnih ljudskih prava - rekao je član Saveza desertifikovanih policajaca BiH Kemal Kobilica.

Kobilica je dodao da je Savez desertifikovanih policajaca BiH u stalnim kontaktima sa kancelarijama Međunarodnog crvenog krsta u Beogradu i Zagrebu kako bi stupili u vezu s odgovornima u Ženevi koji će im dati dalja uputstva o iseljenju.

"Desertifikovani policajci do jeseni će se iseliti iz matične države", rekao je Kobilica i naglasio da policajcima, koji su dokazali da su nezakonito otpušteni s posla, nakon svih ovih godina bezuspješne borbe da se vrate na posao ne preostaje ništa drugo nego da se isele iz BiH.

U izjavi za radio Livno on je ponovio da nema nikakvih pomaka na planu zapošljavanja desertifikovanih policajaca, iako su usvojene izmjene Zakona o policijskim službenicima omogućile teoretski povratak na posao svima koji su zainteresovani za ponovni rad u policijskoj službi.

Desertifikovani policajci su odlukom UN prije šest godina ostali bez dozvole za rad, a Predsjedničkom izjavom Savjeta bezbjednosti UN od 30. aprila 2007. godine odlučeno je da budu vraćeni na posao.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE