• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH sledeća "na udaru" mafije

Mafijaši iz balkanskih država su izuzetno dobro uvezani i u tijesnojvezi sa političkim strukturama, ocijenili međunarodni policijski stručnjaci.

 BiH sledeća "na udaru" mafije Izvor: MONDO

Kako list "San" saznaje, tajnim službama mnogih zapadnoevropskih zemalja poznata su i imena bossova iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Kosova i Makedonije koji su na stalnoj vezi.

"Pojedini političari iz balkanskih zemalja nikako ne mogu da se odupru mirisu novca koji obrću mafijaške grupe, a koji uglavnom potiče od krijumčarenja i trgovine heroina i kokaina", kažu upućeni za San.

Inače, prema procjeni Ujedinjenih nacija, čak 70 odsto ukupnog kapitala organizovanog kriminala potiče od šverca narkotika.

Zanimljive su procjene pojedinih stranih sručnjaka koji kažu, a na osnovu obavještajnih informacija kojima raspolažu, kako se može očekivati da BiH i Crna Gora budu sljedeće poprište međusobne suradnje i međusobnog obračuna države, policije i mafije!

U posljednje vrijeme posebno dobro sarađuju mafijaški bossovi iz BiH i Crne Gore, a njihovi poslovi uglavnom su vezani za šverc kokaina, heroina i skanka.

Navodno, njihove međusobne veze su svakodnevne, a imaju i kurirsku službu u kojoj su njihovi ljudi od posebnog povjerenja.

Mafijaški bossovi iz BiH i Crne Gore imaju i dobro razrađene poslove sa albanskom mafijom preko koje organizuju preuzimanje droge, prenosi San.

"U te poslove koji se sklapaju na relaciji Sarajevo-Podgorica, sve više se uključuje i mafija iz Srbije, a smatra se kako je glavni boss u toj susjednoj državi Sreten Jocić, poznat pod nadimkom Joca Amsterdam ", prenosi list.

Beogradska policija navodno ima informacije kako je Jocić u direktnoj vezi s Naserom Keljmendijem, Ekremom Lukom i Redžepom Selimijem koji se smatraju glavnim bossovima na Kosovu. Keljmendi, inače, živi u Sarajevu.

Prema nekim izvorima, Sreten Jocić - Joca Amsterdam je viđan i u Sarajevu u razgovorima s nekim ljudima za koje se zna da rade s njim. Navodno, u pitanju su bili dogovori o pranju novca stečenog švercom kokaina i heroina.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE