• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Dovedite Buhu!

Radovan Karadžić ponovo je zatražio da mu se omogući da razgovara sa nekadašnjim ministrom inostranih poslova RS Aleksom Buhom

 Karadžić: Dovedite Buhu! Izvor: MONDO

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske /RS/ Radovan Karadžić ponovo je zatražio da mu se omogući da u pritvorskoj jedinici razgovara sa nekadašnjim ministrom inostranih poslova RS Aleksom Buhom i da Haški tribunal pokrije troškove dolaska Buhe u Hag - javlja dopisnik Srne.

Protestujući zbog ranije odluke Sekretarijata po ovom zahtjevu, Karadžić je ocijenio “besmislenim to što je Sekretarijat Tribunala spreman da pokrije troškove odlaska pravnog savjetnika optuženog iz Haga u Beograd, ali ne i troškove dolaska svjedoka odbrane iz Beograda u Hag, radi razgovora sa pritvorenim optuženikom koji se brani sam”.

U podnesku sudu, Karadžić naglašava da Buha ima važne informacije za odbranu, neophodne za pripremu preliminarnog podneska koji treba da bude predat prije početka suđenja, kao i za pripremu suđenja.

Buha je ključni svjedok, ističe Karadžić.

On navodi da ga je Sekretarijat, u očekivanju provjere njegove izjave, proglasio siromašnim, i zaključio da nije u mogućnosti da sam pokrije troškove dolaska Buhe u Hag.

"Sekretar se ne protivi susretu Buhe i Karadžića u pritvorskoj jedinici, sporno je samo pitanje pokrivanja troškova”, kaže se u dokumentu.

Karadžić je “besmislenim” ocijenio i argumente Sekretarijata da Odjeljenje za žrtve i svjedoke ne organizuje dolazak svjedoka u Hag, prije nego što odbrana preda listu svojih svjedoka, navodeći da ta lista ne može da bude predata prije nego što Tužilaštvo završi svoj dokazni postupak.

Karadžić ističe i da su mu informacije koje može da dobije od Buhe dijelom potrebne za pripremu podneska za osporavanje optužnice, koji, u skladu sa pravilima suda, mora da se preda 30 dana nakon prijema cjelokupnog materijala koji podržava optužnicu, odnosno znatno prije početka suđenja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE