• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd zainteresovan za Ali Hamada

Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu zainteresovano je da čuje šta Ali Hamad ima da kaže o ratnim zločinima mudžahedina u BiH

 Beograd zainteresovan za Ali Hamada Izvor: MONDO

Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu zainteresovano je da čuje šta bivši oficir Al Kaide i komandir jedinice "El mudžahedin" Ali Hamad ima da kaže o ratnim zločinima mudžahedina u BiH, rekao je Srni portparol ovog tužilaštva Bruno Vekarić.

"Zainteresovni smo za njegov iskaz. Moramo prvo da proverimo o čemu se radi i da li je vezano za neki naš predmet koji vodimo", rekao je Vekarić, navodeći da ne može da govori o kojim predmetima se radi.

Vekarić je naveo da je, ako bi Ali Hamad došao u Srbiju, kako najavljuje, srpsko tužilaštvo zainteresovano da od njega uzme izjavu pa da se onda vidi "u kakvom bi statusu bio".

Ali Hamad rekao je da ne želi da se vrati u Bahrein, nego da će, kada dobrovoljno napusti BiH, utočište potražiti u Srbiji, ukoliko je srpskim vlastima u interesu da istraže zločine mudžahedina.

Hamad, koji se od 30. decembra 2008. godine nalazi u Imigracionom prihvatnom centru, pod nadzorom Službe za poslove sa strancima BiH, rekao je da ''nema šta da traži'' u BiH ako pravosudnim organima te zemlje nije cilj da saslušaju šta ima da kaže o zločinima pripadnika "El mudžahedin" odreda tokom rata.

''Napustiću BiH u roku od tri dana, ukoliko mi to odobre, a utočište ću potražiti u Srbiji, ukoliko je srpskim vlastima u interesu da se pozabave zločinima mudžahedina'', rekao je za banjalučki "Fokus" Hamad.

On je u nekoliko navrata razgovarao s agentima bošnjačke tajne službe AID, otkrivši im čak i lokacije nekih masovnih grobnica u Vozući i ostalim dijelovima srednje BiH, a rezultat toga, kako je naveo, bilo je izmještanje tih grobnica i zataškavanje zločina.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE