• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zajednički spomenik Srbima i Bošnjacima!?

Bratunački radikali zbog učešća u vlasti sa SDA i SBiH pristali na izgradnju zajedničkog spomenika za srpske žrtve i koljače Nasera Orića!

 Zajednički spomenik Srbima i Bošnjacima!? Izvor: MONDO

Bratunački odbor Šešeljevih radikala pristao je na izgradnju zajedničkog spomenika za srpske žrtve i koljače Nasera Orića, tvrde za "Press RS" dobro obavješteni politički izvori, ističući da su radikali na ovaj sramni čin pristali samo da bi se dodvorili bošnjačkim partijama i ušli u opštinsku vlast.

Dobro obavješteni izvor blizak vrhu bratunačkog SDA tvrdi za "Press RS" da bi većinu u Skupštini opštine trebalo da, uz savez SDA-SBiH, formiraju SNSD i SRS „Dr Vojislav Šešelj", a da su se upravo radikali „pokazali kao najveći politički trgovci i za učešće u vlasti odlučili da podrže izgradnju spornog spomenika" iako su i same najave podizanja takvog obilježja izazvale bes i zgražanje srpskih boraca i porodica poginulih i nestalih.

Sagovornik Pressa RS otkriva da su vladajuću većinu prvobitno trebalo da formiraju SDS, DNS, PDP i SDP, ali da se zbog nesloge unutar SDS-a, odnosno odlaska Slavice Jovanović iz kluba te partije, ta većina raspala.

"Sada su priliku da formiraju vlast dobili SDA, SBiH i SNSD, ali za to im treba i podrška radikala. Tome se niko nije ni nadao, ali je onda lider bratunačkog SDA Refik Begić ponudio radikalima mjesto potpredsjednika SO, u zamjenu za njihovu podršku izgradnje zajedničkog spomenika! Na opšte iznenađenje, radikali su na to pristali", tvrdi izvor Pressa i dodaje da je među radikalima najveći zagovornik stupanja u koaliciju s Bošnjacima njihov šef Vojin Pavlović, kome je i obećana potpredsjednička funkcija u parlamentu.

"Tako sada ispada da će pored imena nevinih bratunačkih Srba biti uklesana i imena koljača iz jedinica pod komandom Nasera Orića! Priča je brzo prostrujala Bratuncem i bukvalno izazvala šok i nevericu kod većine građana jer se to nije očekivalo od nekoga ko je cijelu izbornu kampanju srbovao i glasove dobio na nacionalnim temama! S druge strane, Pavlović već likuje i tvrdi da je njegov ulazak u vlast gotova stvar pa je posredno poručio nekim ljudima u opštinskoj administraciji da će ih počistiti", kaže izvor lista.

Predsjednik boračke organizacije u Bratuncu Zoran Milosavljević tvrdi da je pojedincima u ovom gradu stalo samo do stalnog podgrevanja međunacionalnih tenzija.

"Čuo sam priču o izgradnji zajedničkog spomenika i, ako to počne da se ostvaruje, svim silama ćemo se truditi da to sprečimo! Ne interesuje nas to što pojedinci zarad ličnog interesa i fotelje prodaju i nacionalno biće i identitet! Jednostavno, tim potezom pokazali bi da nemaju obzira za one koji su živote dali za RS", ogorčen je Milosavljević.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE