• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Al Kaida regrutuje Bošnjake u FBiH?

Film o snajperisti koji u Iraku ubija američke vojnike prikazuje se u propagande svrhe u BiH radi regrutovanja Alahovih ratnika.

 Al Kaida regrutuje Bošnjake u FBiH? Izvor: MONDO

Polučasovni film o snajperisti koji u Iraku ubija američke vojnike prikazuje se u propagande svrhe u BiH radi regrutovanja Alahovih ratnika, koji će se boriti protiv neprijateljskih vojnika i civila.

Kako su objavile pojedine sarajevske televizije, prikazivanje filma posebno je prisustno na području srednje Bosne, gdje je zabilježen i povećan broj posjeta vehabija iz Austrije i Njemačke.

Jedan od takvih snimaka, koji je prikazala Federalna televizija u političkom magazinu "60 minuta" govori o misterioznom iračkom snajperisti, zvanom "Juba", koji već nekoliko godina sije smrt na ulicama Bagdada, a njegove mete su američki vojnici, koji padaju pokošeni jednim metkom u glavu.

Film je kao DVD izdanje preveden na devet jezika, medju kojima i bošnjački, a namijenjen je i muslimanim u BiH, odnosno u Federaciji BiH.

Namjera je regrutovanje novih Alahovih ratnika medju mladim Bošnjacima, kao što su u vrijeme rata u BiH džihad ratnici snimke odsjecanja glava srpskih zarobljenika operativci Al Kaide koristili kao mamac novim islamskim borcima da dodju u BiH i bore se na strani muslimanske Armije BiH.

Prema tvrdnjama sarajevske televizije, od "Jubinog" metka do sada je stradalo više od stotinu američkih vojnika, a poslije svake akcije, na mjestu odakle je pucano ostaje po jedna čaura i poruka napisana na arapskom: "Ono što je oteto u krvi, ne može se povratiti bez krvi".

Medju bagdadskim snajperistima su i dojučerašnji pripadnici zloglasnog "El mudžahedin" odreda iz sastava Trećeg korpusa Armije BiH.

U Federaciji BiH je primjetan drastičan porast broja sljedbenika vehabijskog tumačenja islama, medju kojima se regrutuju i novi džihad ratnici.

Prema izvještajima zapadnih obavještajnih službi, BiH se tretira kao utočište islamskih terorista.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE