• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borci RS osudili hapšenje Perkovića

Predsjedništvo Boračke organizacije Rogatica zaključilo da je hapšenje Stojana Perkovića bio krajnje neprimjeren, brutalan i nezakonit čin.

 Borci RS osudili hapšenje Perkovića Izvor: MONDO

U saopštenju se navodi da se "borci, učesnici Otadžbinskog rata, bez ikakvog dokaznog materijala i bez prethodnog pozivanja na informativne razgovore ili saslušanja, uz pridavanje velike medijske pažnje, hapse i odvode u sarajevske kazamate".

Predsjedništvo rogatičke Boračke organizacije ističe da posebno iznenađuje i vrijeđa što su nepoznata naoružana civilna lica upala u Perkovićev privatni posjed u prisustvu njegove supruge i kćerke i bez objašnjenja ga odvela u nepoznatom pravcu.

"Poučeni ranijim iskustvima, jer su svježa sjećanja na stradanje porodice Abazović, energično osuđujemo način hapšenja Perkovića. S obzirom na stepen povjerenja koji institucije i građani RS imaju prema pravosudnim organima BiH, opravdano strahujemo da se prema našem članu preduzimaju mjere po unaprijed pripremljenom scenariju", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo Opštinske boračke organizacije Rogatica najavilo je da će se obratiti nadležnim institucijama radi preduzimanja konkretnih mjera s ciljem zaštite boračke populacije.

Pripadnici Eufora su u januaru 2006. godine selu Bjelogorci kod Rogatice, prilikom pokušaja hapšenja Dragomira Abazovića, ubili njegovu suprugu Radu, a sina Dragoljuba ranili.

Stojan Perković iz mjesta Lađevine, u opštini Rogatica, koji se tereti za zločin protiv čovječnosti na području te opštine, biće danas saslušan u Tužilaštvu BiH nakon čega će biti odlučeno o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora.

Pripadnici Sipe uhapsili su juče Perkovića (64) po nalogu Tužilaštva BiH.

Perković je osumnjičen da je kao komandant čete iz Lađevine pri Vojsci Republike Srpske od juna do kraja 1992. godine izvršio, podsticao, pomagao i nije spriječio niti kaznio ubistva, prisilne nestanke, silovanja, te progon civilnog stanovništva nesrpske nacionalnosti.

On je osumnjičen da je odgovoran za nezakonito zatvaranje, zlostavljanje i premlaćivanje, te ubistva više desetina civila bošnjačke nacionalnosti na području opštine Rogatica.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE