• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić registrovao Demokratsku partiju

Bivši predsjednik RS i SDS-a Dragan Čavić registrovao je u banjalučkom Osnovnom sudu novu političku stranku pod nazivom Demokratska partija.

 Čavić registrovao Demokratsku partiju Izvor: MONDO

Osim Čavića, osnivači stranke su poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Prnjavora Momčilo Novaković, te poslanici u Narodnoj skupštini RS Vojislav Gligić i Branislav Škobo iz Banjaluke, kao i Đorđe Miličević iz Šamca.

"Zakon obavezuje 500 potpisa za registraciju stranke, a mi smo obezbijedili oko 900 iz raznih dijelova RS, što govori da će Demokratska partija djelovati integralno na čitavom prostoru RS", rekao je Čavić, koji će biti predsjednik stranke.

On je novinarima rekao da je Demokratska partija osnovana s ciljem da bude prihvatljiva politička alternativa za ogroman dio biračkog tijela koji ne nalazi sebe u podršci političkim strankama RS.

"Za sada ćemo djelovati u Narodnoj skupštini preko dva poslanika i jednog u Parlamentarnoj skupštini BiH", rekao je Čavić dodajući da je opredjeljenje Demokratske partije Dejtonski sprazum kao osnov za sve razgovore i da sve što je van Dejtona neće imati podršku te partije.

"Demokratska partija će u naredne dvije godine djelovati isključivo opoziciono i nemamo namjeru da ulazimo u koalicione saveze sa bilo kim", rekao je Čavić.

On je dodao da je Demokratska partija narodna stranka koja će težiti da se priključi asocijaciji narodnjačkih stranaka u Evropi.

Čavić je za petak u 13.00 časova najavio konferenciju za novinare u Banjaluci na kojoj će javnost upoznati sa programom i statutom stranke.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE