• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babadžan: Odlični odnosi BiH i Turske

Ministar spoljnih poslova Turske Ali Babadžan izjavio da je BiH za Tursku "važna zemlja" i da su politički odnosi dvije države odlični.

 Babadžan: Odlični odnosi BiH i Turske Izvor: MONDO

Ministar spoljnih poslova Turske Ali Babadžan izjavio je da je Bosna i Hercegovina za Tursku "važna zemlja" i da su politički odnosi dvije države odlični.

Babadžan sa turskim privrednicima boravi u zvaničnoj posjeti BiH, a danas se u Sarajevu sastao sa članovima Predsjedništva BiH.

Šef turske diplomatije izrazio je želju da Turska i BiH pojačaju ekonomske odnose. On je podsjetio da je medjusobna spoljnotrgovinska razmjena u prošloj godini premašila 600 miliona dolara i da su BiH i Turska potpisale sporazume koji regulišu ekonomsku saradnju.

Babadžan je dodao da Turska pridaje veliki značaj suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH i naglasio važnost potpisivanja Sporazuma BiH i EU o stabilizaciji i pridruživanju, ali i neophodnih reformi na putu ka EU.

"Razlike u mišljenjima mogu se prevazići dijalogom, uz doprinos medjunarodnog faktora. Ulazak BiH u EU i NATO su važni za BiH i Turska će i ubuduće podržavati BiH na tom putu", rekao je ministar spljnih poslova Turske.

Predsjedavajući Predsedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da su BiH i Turska prijateljske zemlje medju kojima nema političkih problema.

Radmanović je dodao da je današnja posjeta turske delegacije "novi podstrek odnosima dvije zemlje" i da bi trebalo raditi na unapredjenju ekonomskih odnosa, posebno investicija u BiH.

Predsjedavajući Predsedništva BiH Nebojša Radmanović uputio je i zvanični poziv predsjedniku Turske da poseti BiH.

Babadžan će u Sarajevu razgovarati i sa ministrom spoljnih poslova BiH Svenom Alkalajem o unapredjenje saradnje i o putu BiH ka EU i NATO.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE