• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga protiv bivših radnika TI BiH

Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu protiv bivših radnika "Transparensi internešnela" koji se terete za organizovani kriminal, piše "Avaz".

 Istraga protiv bivših radnika TI BiH Izvor: MONDO

Istraga se vodi protiv Ljubinka Lekovića, bivšeg radnika "Transparensi internešnela" (TI) BiH i njegovih saradnika Vladimira Latinovića i Nikice Gligorića, osumnjičenih za organizovani kriminal.

Svi se sumnjiče da su pojedinim biznismenima u RS iznuđivali novac, obećavajući im da će ih putem svojih veza u međunarodnim institucijama skinuti sa crnih lista SAD i EU, saznaje sarajevski "Dnevni avaz".

Prema saznanjima ovog lista, Leković, Latinović i Gligorić osumnjičeni su i za krivična djela prevare i iznude, odnosno falsifikovanja dokumenata iz Krivičnog zakona RS.

Latinović je u ovom postupku svjedok pokajnik, ali nije poznato da li će zbog toga biti dijelom amnestiran u procesu koji slijedi.

List još navodi da ova istraga predstavlja tešku kompromitaciju za organizaciju koja se predstavlja kao lider u borbi protiv korupcije u BiH.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić nije mogao da potvrdi, niti da demantuje informaciju da ovo tužilaštvo vodi istragu protiv bivšeg radnika "Transparensi internešnela.

"Naše pravilo je da se ne izjašnjavamo o tome šta Tužilaštvo radi. Zato ne mogu da potvrdim, ali ni da demantujem informaciju da li se vodi istraga protiv ovih lica", rekao je Grubešić za Srnu.


(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE