• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužnica za napad na vladiku

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Dragana Pojatara (23) iz Šipova, koji je 16. jula 2007. godine pretukao vladiku Hrizostoma.

 Optužnica za napad na vladiku Izvor: MONDO

Suđenje Pojataru trebalo bi da počne idućeg mjeseca, rekao je Srni portparol Kantonalnog tužilaštva u Bihaću Idriz Begić.

Nakon višemjesečne akcije i saradnje MUP-a i Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i MUP-a RS, Pojatar je uhapšen polovinom decembra 2007. godine, ali je pušten iz pritvora i suđenje čeka na slobodi.

Prilikom hapšenja kod Pojatara su pronađeni ukradeni džepni sat i mobitel .

Novac i ostali otuđeni predmeti iz sjedišta Eparhije nisu pronađeni, a prema saznanjima Tužilaštva, ukradeni predmeti nuđeni su preprodavcima "na crno" u Banjaluci.

Tokom istražnih radnji saslušano je više od 200 osoba, obavljeno 20 različitih kriminalističko-tehničkih vještačenja, te pretreseno pet objekata u opštinama Bosanski Petrovac, Travnik, Gradiška, Zenica i Šipovo - rekao je Begić.

Pojatar je optužen da je 16. jula 2007. godine sa još najmanje jednom osobom provalio u rezidenciju Eparhije bihaćko-petrovačke u Bosanskom Petrovcu i ušao preko terase u spavaću sobu vladike Hrizostoma, gdje su ga pretukli i potom opljačkali, pišu banjalučke "Nezavisne novine".

"Napadači su vladiku izudarali rukama po glavi i licu, oborili ga potrbuške, preko usta mu zalijepili samoljepljivu traku, a ruke zavezali kaišem na leđa. Svezali su mu i noge", navodi se u optužnici.

Optuženi su prijetili vladiki Hrizostomu da će ga ubiti ako im ne da ključ od kase, stezali su mu vrat peškirom i udarali ga, ali vladika im nije dao ključ, zbog čega su razbojnici ispreturali stvari po stanu.

"Razbojnici su ukrali tri srebrne ogrlice sa pozlatom i dragim kamenjem zvane panagijer, s krstom i Bogorodicom, jednu reprodukciju ikone, koja se koristi prilikom posvećivanja crkvi, jedan par dugmadi za košulju ukrašene dragim kamenjem, 150.000 dinara, 500 KM, 1.000 evra, mobilni telefon i dva džepna sata", navodi se u optužnici.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE