• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DS (ni)je oslabio SDS

"SDS podržava višepartijski sistem i nema nikakvih problema sa osnivanjem DP-a."

 DS (ni)je oslabio SDS Izvor: MONDO

Srpska demokratska stranka ni na koji način kadrovski nije oslabljena prelaskom Branislava Škobe, Vojislava Gligića i Đorđa Miličevića u Demokratsku partiju (DP) Dragana Čavića, izjavio je predsjednik Gradske organizacije SDS-a Banjaluka Predrag Vulin.

"SDS je i ojačao odlaskom nekih ljudi, stvorena je povoljna atmosfera i imamo veliki priliv mladih ljudi", rekao je Vulin novinarima u Banjaluci.

Istakao je još da SDS podržava višepartijski sistem i da nema nikakvih problema sa osnivanjem DP-a, koji je dan ranije registrovan u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Momčilo Novaković do sudskog registrovanja Demokratske partije, čiji je jedan od osnivača, djelovaće u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH kao nezavisni poslanik.

"Mojim izlaskom iz SDS-a klub poslanika ove strane u Predstavničkom domu praktično je prestao da postoji", potvrdio je Novaković za Srnu.

On je objasnio da će u parlamentu BiH djelovati kao nezavisni kandidat, sve dok Sud ne registruje novu partiju.

"Tek nakon toga mogu biti eventualno poslanik nove partije", dodao je Novaković.

Dosadašnji šef Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH najavio je da se u njegovom djelovanju ništa bitno neće mijenjati.

"Nastaviću da radim kao poslanik opozicije, možda i jače opozicije nego što je to do sada bilo", rekao je Novaković dodavši da će ostati na fonu zaštite interesa Republike Srpske (RS) i jedinstva srpskih poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Navodeći da ima dobro iskustvo saradnje sa bivšim stranačkim kolegama u Predstavničkom domu Mirkom Okolićem i Savom Erićem Novaković je rekao da će nastaviti da sarađuje sa njima, kao i sa svim ostalim kolegama u parlamentu.

Bivši predsjednik RS Dragan Čavić u Osnovnom sudu u Banjaluci u petak je predao dokumentaciju za registrovanje nove političke stranke pod nazivom Demokratska partija.

Klub poslanika u Predstavničkom domu broji najmanje tri poslanika, koji ne moraju biti iz iste političke stranke.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE