• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzmanoć postao i evropski akademik

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANURS) Rajko Kuzmanović izabran za aktivnog člana Evropske akademije nauka i umjetnosti.

 Kuzmanoć postao i evropski akademik Izvor: MONDO

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANURS) Rajko Kuzmanović izabran je za aktivnog člana Evropske akademije nauka i umjetnosti u Odjeljenju za društvene, pravne i ekonomske nauke, sa sjedištem u Salcburgu.

Ova akademija je najviše transnacionalno i internacionalno naučno i umjetničko tijelo koje u svoje članstvo bira najafirmisanije naučne i umjetničke stvaraoce, koji su angažovani na različitim projektima, organizovanju raznovrsnih radionica i simpozijuma.
Za aktivne članove ove akademije izabrano je i 27 dobitnika Nobelove nagrade, saopšteno je iz kabineta predsjednika ANURS-a.

Akademik Rajko Kuzmanović do izbora za aktivnog člana Evropske akademije nauka i umjetnosti izabran je za člana Međunarodne kneževske akademije humanitarnih i prirodnih nauka Ruske Federacije u Moskvi 2001. godine, Balkanske akademije nauka i kulture u Sofiji 2005. godine i Svjetske akademije nauka i umjetnosti u San Francisku 2006. godine.

Kako je predviđeno 7. marta ove godine u Salcburgu biće održana svečanost na kojoj će akademiku Kuzmanoviću biti uručen sertifikat o članstvu u Evropskoj akademiji nauka i umjetnosti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE