• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perkoviću određen jednomjesečni pritvor

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Stojanu Perkoviću, osumnjičenom za zločin protiv čovječnosti na području Rogatice 1992. godine.

 Perkoviću određen jednomjesečni pritvor Izvor: MONDO

Nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala utvrdio je da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni Perković počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud je nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni Perković počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

U prijedlogu za određivanje pritvora navedeno je da je osumnjičeni, kao pripadnik Vojske Republike Srpske, u svojstvu komandira čete iz rogatičkog mjesta Lađevine izvršio, podsticao i pomagao u činjenju nečovječnih djela nad civilima nesrpske nacionalnosti sa područja opštine Rogatica, navedeno je u prijedlogu za određivanje pritvora.

Stojana Perkovića uhapsili su u srijedu, 14. januara, pripadnici Centra za istraživanje ratnih zločina Državne agencije za istrage i zaštitu / SIPA / na području Rogatice, zbog sumnje da je 1992. godine počinio ratne zločine na tom području.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE