• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen pomoćnik ministra Sadovića

Vuković je uhapšen zbog sumnje da je posredovao u naručenom ubistvu u Rijeci koje je hrvatska policija spriječila prije nekoliko mjeseci

 Uhapšen pomoćnik ministra Sadovića Izvor: MONDO

Vjekoslav Vuković, rukovodilac Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma u Ministarstvu bezbjednosti BiH, uhapšen je u Rijeci zbog sumnje da je posredovao u izvršenju krivičnog djela i trenutno se nalazi na kriminalističkoj obradi u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Vuković će u subotu biti priveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci gdje bi trebalo da mu bude određen pritvor.

Kako su ranije javili hrvatski mediji, Vuković je uhapšen zbog sumnje da je posredovao u naručenom ubistvu u Rijeci koje je hrvatska policija spriječila prije nekoliko mjeseci.

Hrvatski mediji navode da je riječka policija u najvećoj tajnosti držala informaciju da je u pripremi atentata učestvovao Vuković i da je više od tri mjeseca čekala da on dođe u Hrvatsku, odnosno u Rijeku.

Kako nezvanično saznaje banjalučki "Fokus", Vuković je uhapšen pod sumnjom da je u Hrvatsku prošvercovao eksplozivnu napravu namijenjenu za izvršenje krivičnog djela terorizma.

Vuković, koji je imao dvojno državljanstvo, relativno je često boravio u Rijeci gdje je na Pravnom fakultetu pohađao magisterij.

Prema tvrdnjama hrvatskih medija, Vuković je bio "bosanska veza" u planiranju dvostrukog ubistva automobilom bombom u Rijeci, koje je trebalo da bude izvršeno prošle godine.

Kao glavni organizatori ovog ubistva uhapšeni su Riječani Ivan Filipović i Robert Dragin koji se trenutno nalaze u zatvoru u Rijeci.

Županijsko državno tužilaštvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv Filipovića i Dragina u kojoj ih tereti za pokušaj atenata na dvojicu riječkih redara. Njima prijeti maksimalna kazna od 40 godina zatvora.

Prema ovoj optužnici, meta napada trebalo je da budu Adam G. i Davor M. Inače, riječ je o sporu u vezi sa primatom u obezbjeđivanju noćnih klubova u Rijeci.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE