• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prud precizirao popis

Radna grupa za izradu nacrta zakona o popisu u BiH ne bi trebalo da ima problema u radu, jer je u Prudu tačno rečeno šta zakon treba da sadrži

 Prud precizirao popis Izvor: MONDO

Radna grupa koja bi trebalo da sačini nacrt zakona o popisu stanovništva u BiH ne bi trebalo da ima problema u radu kao Komisija za državnu imovinu, jer je u Prudu tačno rečeno šta zakon treba da sadrži, izjavila je predstavnik Republike Srpske u ovoj grupi Radmila Čičković.

Čičkovićeva, koja je i direktor Zavoda za statistiku RS, rekla je da je u prudskom dogovoru jasno navedeno da je 2011. ciljna godina za popis i da mora biti zastupljen nacionalni princip.

Ona je dodala da članovi radne grupe čekaju da od Savjeta ministara BiH dobiju i zvanično obavještenje o imenovanju, nakon čega bi trebalo da se prvi put sastanu.

"Koordinator svih aktivnosti je Agencija za statistiku BiH i najprije bi trebalo da donesemo poslovnik o radu", rekla je Čičkovićeva za "Glas Srpske".

Savjet ministara BiH 15. januara donio je odluku o formiranju Interresorne radne grupe za izradu nacrta zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova, čiji je zadatak da najkasnije u roku od 100 dana sačini ovaj nacrt zakona i dostavi ga Savjetu ministara.

Za koordinatora Interresorne radne grupe zadužene za izradu zakona o popisu stanovništva u BiH određen je direktor Agencije za statistiku BiH Zdenko Milinović.

U ovoj agenciji kažu da bi prvi sastanak članova grupe mogao da bude održan početkom februara, nakon što imenovanje članova bude objavljeno u "Službenom glasniku BiH".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE