• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Djevojčice podivljale, nova tuča!

Javnost Bosne i Hercegovine zgrožena je još jednim snimkom maloljetničkog nasilja. Djevojčica brutalno premlaćuje drugu, dok ostale posmatraju.

 Djevojčice podivljale, nova tuča! Izvor: MONDO

Snimak zlostavljanja djevojčice danima kruži mobilnim telefonima građana u Tomislavgradu, a pojavio se i na internet stranici ovog grada. Na snimku se vide dvije djevojčice oko 12, 13 godina, od kojih jedna brutalno premlaćuje drugu, dok nekoliko njih to posmatraju.

"Snimak koji je zaista brutalan smo pregledali i sada službenici Odjela krim policije intenzivno rade na otkrivanju lokacije na kojem je snimljen, te identifikaciji osoba koje se na njima nalaze. Trenutno imamo neke informacije kako ovaj snimak nije napravljen na području naše županije te kako potiče iz Hercegovine gdje je snmljen još prije nekoliko mjeseci" kazao je za "San" Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Hercegbosanske županije.

Građani u Tomislavgradu su zgroženi količinom nasilja koje se vidi na spomenutim snimcima a pogotovo činjenicom kako se radi o maloljetnim djevojkama. Pro­fe­sor so­ci­jal­ne psi­ho­lo­gi­je dIsmet Diz­da­re­vić sve učes­ta­li­je po­ja­ve na­si­lja dje­ce nad dje­com, ko­ja su čes­to i se­ksu­al­na, ka­ra­kte­riše kao ne­što što ni­je plod na­šeg vre­me­na, ne­go i ra­ni­jeg, ali is­ti­če da ova­kve po­ja­ve pri­je ni­su ima­le ta­ko ve­li­ki ste­pen na­sil­nos­ti.

"Da­nas ih je vi­še i is­to­vre­me­no su dras­ti­čne i nes­hva­tlji­ve. To je vrlo slo­žen fe­no­men vi­še­di­men­zi­onal­no uslovljen­ fa­kto­ri­ma, opštim i druš­tve­nim, pri­su­tnoš­ću age­na­sa so­ci­ja­li­za­ci­je, a to su porodica, me­di­ji, ško­la te li­čnoš­ću de­lin­kve­na­ta. Opšti je zas­toj u dje­lo­va­nju in­sti­tu­ci­ja ko­je su za­du­že­ne da vo­de bri­gu o mla­doj ge­ne­ra­ci­ji, a pro­ces od­go­ja do­bio je dru­go­ra­zre­dni zna­čaj" ka­že Diz­da­re­vić.

Prije nešto više od mjesec dana još jedan ovakav video snimak šokirao je javnost.

Maloljetnika iz Dervente zlostavljao je njegov kolega iz Srednje škole za radnička zanimanja. Sve je snimljeno mobilnim telefonom a na snimku se vidjelo kako Veljko Stanić iz Gornjih Kalenderovaca, Nenad Djuđanović iz Gornjih Barica i maloljetni Boris S. iz Dervente, na satu praktične nastave u školskoj radionici fizički zlostavljaju školskog kolegu.

Taj snimak je za kratko vrijeme obišao BiH. Ono što je zabrinjavajuće jeste to da je sve posmatrala nekolicina učenika koji nisu pokušali pomoći zlostavljanom kolegi.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE