• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS poziva na smjenu Savjeta ministara

Srpska demokratska stranka (SDS) pozvala je vladajuće partije u BiH da hitno smjene postojeći Savjet ministara.

 SDS poziva na smjenu Savjeta ministara Izvor: MONDO

SDS poziva vladajuće partije u BiH da preuzmu odgovornost i u skladu sa svojim proklamovanim načelima o evropskom putu BiH, hitno smjene postojeći Savjet ministara koji, kako je navedeno, građane BiH ne vodi u EU, već u ponor.

SDS smatra da je hapšenje rukovodioca Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma u Ministarstvu bezbjednosti BiH Vjekoslava Vukovića je još jedan pokazatelj da je BiH postala država čije su najviše institucije, kako se navodi, duboko ogrezle u najtežim kriminalnim djelima, u čemu prednjači Savjet ministara BiH.

"Savjet ministara BiH, u kojem su ministar bezbjednosti (Tarik Sadović) koji se promovisao u zaštitnika mudžahedina zalažući se za talibinizaciju BiH, njegov pomoćnik osumnjičen za terorizam, ministar inostranih poslova (Sven Alkalaj) čije skandale gotovo nije moguće nabrojati, kao i funkcioneri ogrezli u korupciji - BiH može odvesti samo u izolaciju, a njene građane u još veće siromaštvo", navodi se u saopštenju SDS.

Tridesetpetogodišnji Vjekoslav Vuković, rukovodilac Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma u Ministrstvu bezbjednosti BiH uhapšen je juče u Rijeci, zbog sumnje da je, kako navode hrvatski mediji, posredovao u naručenom ubistvu u Rijeci koje je hrvatska policija spriječila prije nekoliko mjeseci.

Vuković bi danas trebalo da bude priveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci gdje bi trebalo da mu bude određen pritvor.

Ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović potvrdio je juče Srni da je Vuković uhapšen u Rijeci, jer je, prema nezvaničnim informacijama koje ima, trebalo da proda oružje osobi koja je planirala da izvrši neko krivično djelo, a koja je ranije pritvorena.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE