• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomoćnik ministra učesnik u pokušaju ubistva?

Vuković je pred istražnim sudijom dao iscrpan izkaz u kojem je u potpunosti odbacio bilo kakvu povezanost sa onim što mu se stavlja na teret.

 Pomoćnik ministra učesnik u pokušaju ubistva?  Izvor: MONDO

Istražni sudija Županijskog suda u Rijeci odredio je danas 48-časovni pritvor Vjekoslavu Vukoviću, rukovodiocu Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma u Ministarstvu bezbjednosti BiH, javljaju hrvatski mediji.

Tridesetpetogodišnji Vuković uhapšen je u petak u Rijeci zbog sumnje da je umiješan u pokušaj atentata koji je prije tri mjeseca trebalo da bude izvršen u ovom gradu, a u ponedjeljak, 19. januara biće poznato da li će biti pušten na slobodu ili će protiv njega biti podnesena krivična prijava.

Vuković je u subotu pred istražnim sudijom riječkog Županijskog suda u potpunosti odbacio bilo kakvu povezanost sa pokušajem atentata i nabavkom i proizvodnjom eksplozivne naprave kojom je atentat trebalo da bude izvršen.

"Vuković je pred istražnim sudijom dao iscrpan izkaz u kojem je u potpunosti odbacio bilo kakvu povezanost sa onim što mu se stavlja na teret. On je zaprepašten medijskim linčom koji je pokrenut protiv njega", izjavio je novinarima advokat Antun Denon, koji zajedno sa Ljubišom Dragičevićem, zastupa Vukovića.

Advokati navode da neki mediji Vukovića nazivaju teroristom, iako se on dovodi u vezu sa krivičnim djelom za koji je predviđena maksimalna kazna tri godine zatvora.

Hrvatski mediji prenose da su, kao glavni organizatori planiranog atentata, uhapšeni Ivan Filipović i Robert Dragin.

Riječka policija je u najvećoj tajnosti čuvala informaciju da je u pripremi atentata učestvovao i Vuković i više od tri mjeseca su čekali da on dođe u Rijeku kako bi ga uhapisli.

Policija vjeruje da je Vuković organizatorima atentata prodao automatsku pušku i pištolj, a postoje sumnje da je učestvovao i u nabavci same eksplozivne naprave koja je trebalo da bude podmetnuta pod automobil.

Prema istom izvoru, Vuković je navodno oružje i eksploziv prodao dvojici Riječana u Sarajevu za 5.000 evra.

Hrvatski mediji navode da je visoki funkcioner Ministarstva bezbjednosti BiH uhapšen zbog sumnji da je posredovao u naručenom ubistvu u Rijeci koje je hrvatska policija spriječila.

Prema istom izvoru, Vuković je bio "bosanska veza" u planiranju dvostrukog ubistva automobilom bombom u Rijeci, koje je trebalo da bude izvršeno prošle godine.

Prema optužnici, koja je podignuta protiv Ivana Filipovića i Roberta Dragine, meta napada trebalo je da budu Adam G. i Davor M.

Inače, riječ je o sporu u vezi sa primatom u obezbjeđivanju noćnih klubova u Rijeci.

Prema toj optužnici riječkog tužilaštva, Robert Dragina napravio je eksplozivnu napravu u BiH i dao je jednom Riječaninu koji je trebalo da je postaviti pod automobil, ali je umjesto toga odlučio da sarađuje sa policijom. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE