• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proslijeđen Ali Hamadov zahtjev za azil

Zahtjev bivšeg oficira Al kaide Ali Hamada da mu se omogući privremeni azil u Srbiji proslijeđen u BIA i Tužilaštvo za ratne zločine Srbije.

 Proslijeđen Ali Hamadov zahtjev za azil Izvor: MONDO

Duško Tomić, advokat bivšeg oficira Al kaide Ali Hamada, rekao je Srni da da je Ali Hamadov zahtjev da mu se omogući privremeni azil u Srbiji proslijeđen u Bezbjednosno informativnu agenciju i Tužilaštvo za ratne zločine Srbije.

Tomić je potvrdio da je danas u Beogradu razgovarao sa predstavnicima Tužilaštva za ratne zločine i timom BIA.

"Dogovorili smo se da zbog bezbjednosnih razloga do daljeg nećemo davati informacije medijima", rekao je Tomić po završetku boravka u Beogradu, navodeći da sljedeći koraci neće biti objavljivani zbog bezbjednosnih rizika.

Tomić je potvrdio da će iz Beograda otputovati u Banjaluku gdje će se sastati sa premijerom RS Miloradom Dodikom.

On je naveo da je sinoć razgovarao sa svojim klijentom Ali Hamadom i dogovarao se sa njim u vezi sa današnjim razgovorima u Beogradu.

Portparol Tužilaštva Srbije za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je ranije da tužilac Vladimir Vukčević u razgovoru sa Tomićem želi da čuje šta Ali Hamad realno ima da ponudi i kakav će biti njegov iskaz.

U zavisnosti od toga da li bi iskaz bivšeg oficira Al Kaide mogao da pomogne u rasvjetljavanju nekih predmeta koje vodi srpsko tužilaštvo, rekao je Vekarić, biće donesen stav o Hamadovom zahtjevu za privremeni azil u Srbiju.

Vekarić je naveo da je Vukčević u vezi sa ovim slučajem u stalnoj komunikaciji sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem i direktorom policije Miloradom Veljovićem.

"U zavisnosti od rezultata sastanka sa advokatom Tomićem, tužilaštvo će zauzeti stav, koji će proslediti policiji, koja je nadležna da odobri zahtev za azil", dodao je Vekarić.

Bivši oficir Al Kaide Ali Hamad svjedočio je u procesu koji je Haški tribunal vodio protiv komandanta Glavnog štaba Armije BiH generala Rasima Delića, u kojem je utvrđeno da su mudžahedini u BiH počinili stravične zločine nad Srbima i Hrvatima.

Ali Hamad je priznao da je učestvovao u tim zločinima i da je bio jedan od aktera odsjecanja srpskih glava i nabijanja Srba na kolac u Zavidovićima tokom rata u BiH.

Ali Hamad se trenutno nalazi u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu, gdje čeka deportaciju, nakon što je u zatvoru u Zenici odležao kaznu zbog terorističkog napada na hrvatski dio Mostara.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE