• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logoraši RS tuže više od 5.000 Bošnjaka

"Riječ je o 87 predmeta sa više stotina optuženih", precizirao je predsjednik Saveza Branislav Dukić

 Logoraši RS tuže više od 5.000 Bošnjaka Izvor: MONDO

Savez logoraša Republike Srpske (RS) dostavio je u ponedjeljak Kancelariji disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH statističke pokazatelje o 561 krivičnoj prijavi protiv više od 5 000 Bošnjaka zbog počinjenih ratnih zločina nad Srbima, potvrdio je Srni predsjednik Saveza Branislav Dukić.

Dukić je rekao da su Kancelariji disciplinskog tužioca dostavljeni i podaci o predmetima ratnih zločina iz nadeležnosti pet okružnih tužilaštava RS koji su dostavljeni na razmatranje Haškom tribunalu putem Sekretarijata Vlade RS za odnose sa Hagom i istraživanja ratnih zločina.

"Riječ je o 87 predmeta sa više stotina optuženih", precizirao je Dukić, dodajući da je disciplinskom tužiocu VSTS-a dostavljena i potvrda o ustupljenoj dokumentaciji o počinjenim ratnim zločinima nad Srbima na području opštine Brod, koju je lično primio i potpisao zamjenik glavnog tužioca BiH Dejvid Švendimen.

Dukić je podsjetio da je Savez logoraša RS ovu dokumentaciju dostavio na zahtjev Kancelarije disciplinskog tužioca koja je tražila od Saveza dokaze koji potkrepljuju disciplinsku prijavu koju je Savez podnio 28. novembra prošle godine protiv glavnog tužioca BiH Milorada Barašina i njegovog zamjenika Švendimena.

On je dodao da je Savez logoraša ovu prijavu podnio Kancelariji disciplinskog tužioca zbog opstrukcije rukovodilaca u Tužilaštvu BiH u procesuiranju ratnih zločina počinjenih nad Srbima tokom proteklog rata u BiH.(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE