• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proba

U Cen­tru "Sa­va" film će se pri­ka­zi­va­ti ne­ko­l

 Proba Izvor: MONDO

Film "Sve­ti Ge­or­gi­je ubi­va ažda­hu", po sce­na­ri­ju Du­ša­na Ko­va­če­vi­ća, a u re­ži­ji Srđa­na Dra­go­je­vi­ća, bi­će pre­mi­jer­no pri­ka­zan 11. mar­ta u Cen­tru "Sa­va" u Beo­gra­du. Re­kao je to u in­ter­vjuu za "Glas Srpske" Du­šan Ko­va­če­vić, do­da­ju­ći da su pre­go­vo­ri sa pro­du­cen­ti­ma, ko­jih ima osam, u to­ku, ali da će banjolu­čka pre­mi­je­ra najvjerovatnije bi­ti dan ka­sni­je.

U Cen­tru "Sa­va" film će se pri­ka­zi­va­ti ne­ko­li­ko da­na, a po­sli­je to­ga na­ći će se na re­per­to­aru bioskopa i u os­ta­lim gra­do­vi­ma Srbi­je.

- "Sve­ti Ge­or­gi­je ubi­va ažda­hu" je ve­li­ki doprinos srpskoj ki­ne­ma­to­gra­fi­ji. Sa­ma činjeni­ca da je ta­ko ve­li­ki i kom­pli­ko­va­ni pro­je­kat sni­man i u Re­pu­bli­ci Srpskoj omo­gu­ći­će bu­du­ćim auto­ri­ma da sa vi­še hra­bros­ti i po­ve­renja uđe u dru­ge ko­pro­du­cen­tske odno­se, i da Re­pu­bli­ka Srpska za­ži­vi kao fil­mska zemlja - is­ta­kao je Ko­va­če­vić.

* GLAS: Tri go­di­ne su ot­ka­ko su po­če­le pri­pre­me za ovaj film, ko­ji se ovih da­na za­vrša­va. Ko­li­ko ste za­do­voljni ura­đe­nim i jes­te li us­pje­li da os­tva­ri­te svo­ju za­mi­sao kao sce­na­ris­ta?

KO­VA­ČE­VIĆ: S ob­zi­rom na to da sam taj film gle­dao na sni­manju, pra­tio sam ga de­lom u mon­ta­ži i upo­re­đi­vao ne­ko­li­ko ver­zi­ja, ne­mam pra­vu dis­tan­cu. Ono što mi se či­ni ka­da sam gle­dao prvu, go­to­vo de­fi­ni­ti­vnu ver­zi­ju, jes­te da je to je­dan mo­ćan film. Uspe­li smo u na­šim uslo­vi­ma sni­mi­ti film ko­ji je epo­ha, a da stvar­no bu­de na­lik na do­ku­men­tar­ni film. Ima­te ose­ćaj da pri­sus­tvu­je­te ne­če­mu što je skri­ve­na ka­me­ra sni­ma­la po­čet­kom dva­de­se­tog ve­ka, i to pe­ri­od od 1912, odno­sno od Srpsko-tur­skog ra­ta pa do

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE