• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilaštvo bez komentara o muftijinim navodnim zločinima

Tužilaštvo BiH nije komentarisalo ispovijest svjedoka zločina u Vozući da je banjalučki muftija Edhem Čamdžić ubio osam zarobljenih srpskih vojnika.

 Tužilaštvo bez komentara o muftijinim navodnim zločinima Izvor: MONDO

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) dostavilo je Tužilaštvu BiH sva saznanja u vezi sa zločinima nad pripadnicima Vojske RS, počinjenim na vozućkom ratištu 1995. godine, izjavio je Srni Simo Tuševljak, koordinator Tima MUP-a RS za istraživanje i dokumentovanje ratnih zločina.

"Radili smo zajedno sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) i Tužilaštvo BiH obavezno je da sporvede istragu o ovom zločinu na vozućkom ratištu", rekao je Tuševljak odgovarajući na pitanje da li Tim raspolaže podacima da je banjalučki muftija Edhem Čamdžić ubio osam zarobljenih srpskih vojnika.

Tuševljak je istakao da ne može govoriti o imenima i učesnicima zločina i dodao da se za sve infirmnacije treba obratiti Tužilaštvu BiH.

Tužilaštvo BiH nije komentarisalo pisanje "Nezavisnih novina", koje su objavile ispovijest svjedoka zločina u Vozući koji navodi da je sadašnji banjalučki muftija Edhem Čamdžić iz neposredne blizine hladnokrvno ubio najmanje osam zarobljenih srpskih vojnika.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je Srni da Tužilaštvo nema komentar na pisanje banjalučkog dnevnika.

Svjedok, koji nije želio da otkrije identitet zvog straha za sopstveni život, ispričao je "Nezavisnim" da je u jesen 1995. godine služio u 375. brigadi Armije BiH i da je bio blizak komandi u kojoj je Čamdžić bio kapetan zadužen za moral i vjerska pitanja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE