• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ždrale bježao u Hongkong?

Vođa jedne od kriminalnih grupa iz Istočnog Sarajeva uhapšen je na aerodromu u Frankfurtu prilikom pregleda pasoša putnika za let prema Hongkongu

 Ždrale bježao u Hongkong? Izvor: MONDO

Vođa kriminalne grupe iz Istočnog Sarajeva Đorđe Ždrale (33) uhapšen je na aerodromu u Frankfurtu, prilikom pregleda pasoša putnika za let prema Hongkongu, piše banjalučki "Fokus" u izdanju za srijedu.

List navodi da prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, službenicima koji su pregledali pasoše bio je sumnjiv njegov dokument i pregledom je utvrđeno da se radi o falsifikovanom hrvatskom pasošu, a on je preko ove zemlje došao iz Crne Gore.

Portparol Tužilaštva BiH, Boris Grubešić, potvrdio je medijima da je Đorđe Ždrale uhapšen u Frankfurtu, te dodao da Tužilaštvo BiH neće davati nikakve komentare i izjave, jer je to u interesu istrage.

"Sud BiH, na zahtjev Tužilaštva, raspisao je potjernicu za Ždralom, ali u ovom trenutku nije u interesu istrage da objavljujemo podatke o slučaju zbog kojeg je ona raspisana", rekao je Grubešić.

U Službi za informisanje javnosti Suda BiH rečeno je da ne mogu da komentarišu hapšenje Đorđa Ždrala, niti da ga potvrde, jer se njegov slučaj vodi kao strogo povjerljiv.

Hapšenje na aerodromu u Frankfurtu potvrdio je direktor policije RS, Uroš Pena. On je rekao da je Ždrale uhapšen u nedjelju, 18. januara, te da se nalazi u ekstradicionom pritvoru.

Iako iz Tužilaštva i Suda BiH nije zvanično potvrđeno, pretpostavlja se da je za Ždralom raspisana potjernica u slučaju ubistva bivšeg načelnika Uprave policije RS Ljubiše Savića Mauzera, 2000. godine. S druge strane, Ždrale je svojevremeno tvrdio da s tim slučajem nema nikakve veze i da je u vrijeme ubistva bio u zatvoru.

Ždrale je 1996. godine u Beogradu osuđen na sedam godina zatvora zbog ubistva Miloša Batinića, a oslobođen je 2001. godine. Navodno je do kraja januara boravio u RS, ali je pobjegao kada je njegov prijatelj Vladimir Mačar poginuo u eksploziji auto-bombe u Palama.

Đorđe i njegov brat Mladen Ždrale u maju prošle godine uhapšeni su u Splitu, kada je jedan od organizatora pljačke u "Hrvatskim poštama", Miroslav Hršum, priznao da njegov cilj nije bila pljačka, nego ubistvo Đorđa Ždrala. Braća su nakon saslušanja deportovana u Crnu Goru, i to je bila njihova posljednja poznata adresa.

Đorđe Ždrale, u posljednjih nekoliko godina, povezuje se s velikim brojem kriminalnih djela, posebno ubistvima, u Istočnom Sarajevu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE