• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bin Laden se "oglasio" u Brčkom

Mudžahedini iz Gornje Maoče objavili Bin Ladenov poziv na rat protiv Amerike i Izraela.

 Bin Laden se "oglasio" u Brčkom Izvor: MONDO

Internet sajt kojeg uređuju članovi mudžahedinske zajednice iz Gornje Maoče kod Brčkog objavio je poruke vođe Al kaide Osame bin Ladena i njegovog zamjenika Ajmana al Zavahirija u kojima muslimane pozivaju na napade na američke i izrealske ciljeve bilo gdje u svijetu.

"Treba da pomognete vašu braću mudžahide da nastave džihad protiv neprijatelja u regionu, da nastave da ih iscrpljuju na ova dva fronta i na ostalim frontovima otvorenim protiv cionističko-krstaške koalicije i njihovih agenata u Palestini, Iraku, Avganistanu, Vazirstanu (pokrajina u Pakistanu), islamskom Magrebu i Somaliji.

Vama je obaveza (vadžib) da ih pomognete vašim imecima i životima", navodi se u pozivu vođe globalne terorističke mreže Bin Ladena kojeg je u cijelosti prenio portal ''Putvjernika.com''.

Al Zavahiri je u obraćanju, kojeg prenose internet portali islamističkih radikalnih organizacija, uključujući i ''Put vjernika'', rekao je da protesti građana nisu dovoljna pomoć stanovnicima Palestine.

"Protesti nisu dovoljni da bi se suočilo sa bombama. Neka naš gnjev proizvede djelotvornu akciju koja će poljuljati stubove krstaško-cionističkog saveza, uz Alahovu pomoć. Dakle, o muslimanima gdje bili, robujte Alahu i odazovite se obavezi džihada", poziva Al Zavahiri.

Internet portal ''Put vjernika'' uređuje neformalna mudžahedinska zajednica iz Gornje Maoče kod Brčkog. Njen je vođa Nusret Imamović, koji je prije mjesec dana u odgovorima na pitanje posjetilaca rekao kako samoubilački bombaški napadi nisu zabranjeni, ali da ih treba koristiti samo u specifičnim situacijama. Imamović je bezbjednosnim agencijama u BiH poznat po nasilničkom ponašanju i po nezakonitom otvaranju vjerske škole, pišu "Nezavisne novine".

''Tužilaštvo BiH prati i analizira sve radnje koje bi mogle imati elemente krivičnog djela. U skladu s tim odlučićemo o daljim mjerama'', rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić, odgovarajući na pitanje hoće li zabraniti ovu veb stranicu zbog otvorenog podsticanja na terorizam.

Direktor Uprave policije MUP-a FBiH Zlatko Miletić ranije je izjavio da ima saznanja o postojanju određenih radikalnih grupa koje svoje ciljeve namjeravaju da ostvare nasiljem. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE