• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ždrale u Njemačkoj do daljnjeg

Odluka o izručenju vođe kriminalne grupe iz Istočnog Sarajeva Đorđa Ždrala BiH mogla bi da bude donesena u roku od četiri do šest sedmica

 Ždrale u Njemačkoj do daljnjeg Izvor: MONDO

Odluka o izručenju vođe kriminalne grupe iz Istočnog Sarajeva Đorđa Ždrala BiH mogla bi da bude donesena u roku od četiri do šest sedmica, saopštila je Srni Kancelarija njemačkog javnog tužilaštva pokrajine Hesen.

Ždrale se poslije hapšenja 17. januara na aerodromu u Frankfurtu nalazi u zatvoru u Vajterštatu, gdje će ostati do izručenja na koje je pristao, saopštila je glavni tužilac Hildegard Beker-Tusen.

Ona je dodala da je za izručenje potrebna odluka Ministarstva pravde u Berlinu, ali da ne zna koliko dugo će trajati proces njenog donošenja.

"Ne znamo koliko će vremena biti potrebno Ministarstvu pravde da donese odluku, ali je očekujemo u roku od četiri do šest sedmica", rekla je Beker-Tusen.

Ona je dodala da su vlasti u BiH obaviještene o ovom hapšenju 19. januara.

List "Pres RS", pozivajući se visokog zvaničnika MUP-a RS, piše da je Interpolova potjernica raspisana u septembru prošle godine zbog sumnje da je Ždrale 2000. godine učestvovao u ubistvu Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS.

U tekstu se dodaje da je Ždrale od 2005. godine bio u sukobu sa svojim kumom Darkom Elezom i da policija smatra da je taj sukob doveo do većeg broja mafijaških ubistava na području Istočnog Sarajeva, od kojih većina nije rasvijetljena.

"Glas Srpske" navodi da je Ždrala hapsila beogradska policija, da je 1996. godine bio osuđen na sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva Miloša Batinića, a iz zatvora je izašao krajem 2001. godine.

Ždrale je, navodno, u BiH boravio do 30. januara 2008. godine kada je pobjegao poslije likvidacije njegovog saradnika Vladimira Vlatka Mačara u eksploziji auto bombe na Palama.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE