• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hapšenje Vjekoslava Vukovića i pred poslanicima

"Vuković ima i državljanstvo Hrvatske i ako se dokazi protiv njega pokažu istinitim, biće mu suđeno u Hrvatskoj", istakao Tarik Sadović.

 Hapšenje Vjekoslava Vukovića i pred poslanicima Izvor: MONDO

Ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović rekao je da je pomoćnik ministra bezbjednosti BiH Vjekoslav Vuković, koji je uhapšen u Rijeci, prošao provjeru Obavještajno-bezbjednosne agencije, te da ovaj slučaj otvara pitanje bezbjednosti cijelog sektora.

Sadović je tokom rasprave o ovom slučaju u Predstavničkom domu parlamenta BiH podsjetio da Vuković ima i državljanstvo Hrvatske i da će mu, u slučaju da se dokazi protiv njega pokažu istinitim, biti suđeno u Hrvatskoj.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Niko Lozančić predložio je da se od Savjeta ministara zatraži da, putem ministarstava bezbjednosti, pravde i inostranih poslova, prikupi i dostavi relevantne informacije o hapšenju Vukovića.

On je nazvao sramotnom informaciju koju je poslanicima dostavio ministar Sadović, a u kojoj su navedeni već poznati podaci o ovom slučaju.

Lozančić je izrazio bojazan da su pojedinci već proglasili Vukovića krivim.

Nezavisni poslanik Momčilo Novaković rekao je da bi "da je ovo sretna zemlja, ministar bezbjednosti svoju sudbinu vezao za sudbinu Vukovića" i dodao da je potrebno otvoriti širu istragu ukoliko se dokaže da je Vuković kriv.

Većina učesnika u raspravi zamjerila je što je o Vukovićevom slučaju javnost više saznala iz medija nego iz nadležnih institucija, a Ministarstvu bezbjednosti i Ministarstvu inostranih poslova BiH zamjereno je što nije više učinjeno na zaštiti digniteta uhapšenog službenika i državljanina BiH .

Rifat Dolić iz DNZ-a, na čiju je incijativu vođena rasprava, smatra da je Vukovićevo hapšenje nanijelo štetu ugledu BiH, a da su službene reakcije na ovaj događaj skandalozne i da su slika odnosa u vlasti.

Vjekoslav Vuković, koji je kao pomoćnik ministra vodio Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma u Ministarstvu bezbjednosti BiH, uhapšen je 16. januara u Rijeci pod sumnjom da je posredovao u pokušaju dvostrukog ubistva automobilom bombom u oktobru prošle godine u Rijeci i da je učestvovao u nabavljanju eksplozivne naprave.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE