• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ždrale u BiH za nekoliko dana?

Procedura ekstradicije vođe kriminalne grupe iz Istočnog Sarajeva u BiH zavisi od njemačkih sudova, a očekuje se u narednih par dana.

 Ždrale u BiH za nekoliko dana? Izvor: MONDO

Pomoćnik ministra pravde BiH Nikola Sladoje izjavio je da očekuje da će dokumentacija za izručenje Đorđa Ždrala iz zatvora u Vajterštatu biti pripremljena u narednih četiri ili pet dana, zbog prevoda na njemački jezik.

"Kada dokumentaciju uputimo Ministarstvu pravde Njemačke ne možemo predvidjeti koliko će trajati procedura ekstradicije u BiH. Sve zavisi od njemačkih sudova", rekao je Sladoje za "Glas Srpske".

Đorđe Ždrale, koji je uhapšen na aerodromu u Frankfurtu, lociran je tri mjeseca ranije u Turskoj i od tada je policija pratila svaki njegov korak, piše "Press".

Prema navodima ovog lista, Ždrale je boravio u Turskoj mnogo kraće nego u drugim državama, ali ipak dovoljno dugo da bude lociran o čemu su odmah obaviješteni policija, Tužilaštvo BiH i Sipa, kao i policije drugih zemalja koje su odmah razradile sistem praćenja i čekale pravi momenat za hapšenje.

List ističe da je akcija veoma dobro isplanirana i da je Frankfurt morao da bude zadnja stanica Ždralovog hapšenja.

Ždrale je potpuno nesvjestan situacije upao u zamku koju mu je pripremila njemačka policija, ispričao je sagovornik lista i dodao da je policija "imala njegov opis i samo je čekala da se pojavi na aerodromu".

Izvor "Pressa" tvrdi da je Ždrale bio siguran da će njegov transport od Frankfurta do Hongkonga proteći potpuno normalno, jer se "skoro godinu dana uspješno kretao po zemljama zapadne Evrope samo na osnovu lažnih dokumenata".

Odluka o izručenju vođe kriminalne grupe iz Istočnog Sarajeva Đorđa Ždrala BiH mogla bi da bude donesena u roku od četiri do šest sedmica, saopštila je ranije Srni Kancelarija njemačkog javnog tužilaštva pokrajine Hesen.

Ždrale se poslije hapšenja 17. januara na aerodromu u Frankfurtu nalazi u zatvoru u Vajterštatu, gdje će ostati do izručenja na koje je pristao, saopštila je glavni tužilac Hildegard Beker-Tusen.

Vođa kriminalne grupe iz Istočnog Sarajeva Đorđe Ždrale uhapšen je na osnovu Interpolove potjernice raspisane po nalogu Suda BiH.

Potjernica za Ždralom raspisana je prošle godine u septembru zbog sumnje da je planirao i direktno učestvovao u ubistvu Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS 7. juna 2000. godine. U istrazi je otkriveno da je Ždrale bio vozač "tojote" iz koje je Vlatko Mačar izrešetao Mauzera, objavili su ranije mediji.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE