• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tražeći Ratka Mladića...

Za haškim bjeguncem Ratkom Mladićem tragaju najbolji profesionalci, tvrdi Rasim Ljajić.

 Tražeći Ratka Mladića... Izvor: MONDO

"Jedini adut za pronalaženje haškog bjegunca Ratka Mladića na koji računamo je aktivnost službi bezbjednosti, a na rješavanju tog problema 24 časa rade najbolji profesionalci", izjavio je za "Glas Srpske" predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

"Sada imamo mnogo više saznanja i informacija o Mladiću nego prije šest mjeseci, a potraga nikad nije bila intenzivnija. Poslednja akcija bila je prije nekoliko dana u Beogradu, ali ništa nije pronađeno", kaže Ljajić. On ističe da "ne vjeruje da će ti napori ostati bez rezultata iako Mladić povjerenje ima u mali broj ljudi".

"Ova najintenzivnija potraga za Mladićem do sada proizvod je, prije svega, činjenice da mi ove godine taj posao moramo završiti jer je zaustavljen put ka EU. Strane službe nam u  potrazi pomažu tako što nam, što je uobičajeno, dostavljaju informacije koje su vezane za skrivanje haških optuženika ", ističe Ljajić.

On dodaje da su nadležne službe uspjele da rekonstruišu Mladićevo kretanje do proljeća 2006. godine i da srpske tajne službe prilikom danonoćnog posla oko lociranja Mladića izbjegavaju publicitet.

Na policijskim stanicama nedavno su postavljene potjernice sa fotografijama haških bjegunaca i brojem telefona za informacije o njima. 

Ljajić kaže da je broj poziva povećan, pa se javljaju čak i kriminalni klanovi kako bi potkazali suparničke grupe.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da se "čini sve da se uhvate haški optuženici Mladić i Hadžić", te da se nada da će Srbija ove godine učiniti odlučujuće korake prema EU.

"Razumem one koji misle da ne činimo dosta za njihovo hapšenje, ali kad Evropa vidi naš trud više neće sumnjati da činimo sve što je našoj moći",  rekao je Jeremić.

Po njegovim riječima bezbjednosne službe u Srbiji nemaju podatke da se Mladić i Hadžić kriju u Srbiji.

Uprkos nagradi od milion evra za informaciju o Ratku Mladiću, čak 65 odsto građana Srbije ga ne bi prijavilo, pokazuje istraživanje Startedžik marketinga.

Istraživanje je rađeno za emisiju Stanje nacije na B92.Dvadeset odsto ispitanika u istraživanju ne zna šta bi radilo kada bi se našlo u takvoj situaciji, a 14 odsto bi bilo spremno da prijavi Mladića.

"Mladića bi odalo najviše mladih između 18 do 29 godina", objašnjava Svetlana Logar iz Stratedžik marketinga.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE