• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paola Pampaloni u BiH

Evropska komisija podržava BiH u procesu evropskih integracija.

 Paola Pampaloni u BiH Izvor: MONDO

Šef Odjeljenja za BiH unutar Direkcije Evropske komisije za proširenje Paola Pampaloni, istakla je da za evropsku budućnost BiH predstojeći period je od izuzetnog značaja, jer će pozitivna evidencija provjere u provođenju reformi koje zahtijevaju EU i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju olakšati dalje korake ka EU.

Ona je na sastanku sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Nikolom Špirićem naglasila zalaganje Evropske komisije za pružanje podrške BiH da bi napredovala u procesu evropskih integracija, saopšteno je iz Delegacije Evropske komisije u BiH.

Špirić je izrazio lično, kao i zalaganje Savjeta ministara BiH, za dalji proces evropskih integracija.

U saopštenju se navodi da je Paola Pampaloni u BiH stigla u srijedu, 21. januara, da bi prisustvovala prvom sastanku pododbora Privremenog sporazuma između EU i BiH nakon njegovog stupanja na snagu.

Na prvom sastanku pododbora za primjenu Privremenog sporazuma razgovaralo se o pitanjima koja se tiču sektora transporta, dok će se na sektorskoj sjednici Praćenja procesa reformi (RPM), koja je počela u četvrtak , biti riječi o pitanjima transporta, enrgetike, zaštite okoline i regionalnog razvoja.

Dužnost šefa Odjeljenja za BiH unutar Generalne direkcije Evropske komisije za proširenje Pampaloni je preuzela 1. januara ove godine. Prije preuzimanja ove dužnosti bila je šef Odjeljenja za Makedoniju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE