• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukovićevo hapšenje samo početak

Majkić: Ukoliko se pokažu tačnim sumnje koje se Vukoviću stavljaju na teret, revidirati sve ranije izvještaje Komisije za reviziju državljanstava.

 Vukovićevo hapšenje samo početak Izvor: MONDO

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić smatra da je hapšenje pomoćnika ministra bezbjednosti BiH Vjekoslava Vukovića u Rijeci samo početak događanja u toj oblasti.

"To nije nikakav slučaj, to je tipično stanje za oblast bezbjednosti u BiH i nije izolovano samo na Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma, na čijem je čelu Vuković", rekla je Srni Majkićeva, koja je i član parlamentarne Komisije za odbranu i bezbjednost.

Prema njenim riječima, građani u BiH ne znaju u kakvom bezbjednosnom okruženju žive, jer ministar bezbjednosti Tarik Sadović nikada do sada nije ponudio kompletnu informaciju o bezbjednosnoj situaciji u BiH, niti odgovorio ni na jedan od suštinskih izazova.

"Simptomatična je njegova priča da je Vuković imao dobre veze sa Amerikancima. To ne smije biti izgovor jednog ministra zašto ne zna o čemu se radi", istakla je Majkićeva.

Ne želeći da prejudicira ishod istrage koja se u Hrvatskoj vodi protiv Vukovića, Majkićeva je ocijenila da će, ukoliko se pokažu tačnim sumnje koje mu se stavljaju na teret, biti potrebno revidirati ranije izvještaje Komisije za reviziju državljanstava dok joj je on bio na čelu.

Vuković, koji je rukovodilac Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Ministarstva bezbjednosti BiH, uhapšen je 16. januara u Rijeci, a Opštinski sud u ovom gradu mu je 19. januara odredio jednomjesečni pritvor zbog osumnjičenom za izradu i nabavku sredstava namjenjenih za počinjenje krivičnog djela.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE