• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poplave u Hercegovini

Na području Hercegovine za sada nema opasnosti od potapanja kuća i drugih objekata.

 Poplave u Hercegovini Izvor: MONDO

"Poplave prouzrokovane obilnim kišnim padavinama posljednjih dana zahvatile su ovo područje i zaprijetile pojedinim naseljenim mjestima", rečeno je Srni u Štabu Civilne zaštite Trebinje.

Prema informacijama iz ovog štaba, dotok vode u akumulaciju Hidroelektrana na Trebišnjici je znatno povećan, što zahtijeva i ubrzano ispuštanje vode iz brane Gorice, odakle se ispušta 300 metara kubnih vode u sekundi.

"Ova količina vode je u granicama normale, ali ukoliko se bude ispuštala veća količina može doći do plavljenja nekih mjesta u trebinjskoj opštini", rekli su u Civilnoj zaštiti.

Na području opštine Bileća tokom protekle noći voda se znatno povukla iz svih poplavljenih mjesta, jer su oslobođeni otvori na tunelu Čepelica, ali mještani strahuju od najavljenih novih kišnih padavina.

U ovoj opštini tokom jučerašnjeg dana voda je prodrla u pojedine kuće, a najviše je stradala svinjogojska farma "Denda" iz koje su spašene svinje i ovce, ali je potopljena hrana i oprema.

Imajući u vidu padavine koje su najavljene i u narednim danima, opštinski štabovi, pripadnici vatrogasnih jedinica i druge službe za zaštitu na vodi i pod vodom pratiće vodostaje rijeka i dežurati danonoćno kako bi u slučaju potrebe mogli preduzeti sve aktivnosti zaštite i spašavanja.

Prema informacijama iz trebinjske metereološke stanice, u posljednja četiri dana najviše kiše palo je u Gacku 197 litara po metru kvadratnom, na Čemernu 175, u Bileći 160, a u Trebinju 130 litara kiše po metru kvadratnom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE