• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuković žrtva zakulisnih igara?

Pomoćnik ministra bezbjednosti BiH Vjekoslav Vuković razočaran je odnosom vlasti u BiH, tvrdi njegov advokat Anton Denona.

 Vuković žrtva zakulisnih igara? Izvor: MONDO

On je izjavio da sa Vukovićem od kada je u pritvoru, niko nije kontaktirao niti mu je ponudio bilo kakvu pomoć. Denona je rekao da je Vuković i dalje uvjeren da je potpuno nevin i da je žrtva, kako je naveo, zakulisanih igara političkog podzemlja.

Denona je potvrdio da je Vanraspravno Vijeće Županijskog suda u Rijeci prihvatilo zahtjev tužilaštva da optužni prijedlog protiv Vukovića bude spojen sa postupkom protiv Ivana Filipovića i Roberta Dragina, koji su uhapšeni prije nekoliko mjeseci.

Naglasivši da odbrana o tome još nije formalno obaviještena, Denona je takvu brzinu riječkog Suda ocijenio "rekordnom i neuobičajenom u dosadašnjoj praksi".

Denona nije želio da komentariše moguću pozadinu te žurbe, naglasivši da je u svakodnevnom kontaktu sa svojim klijentom.

On je podsjetio da je odbrana odmah uputila žalbu na odluku suda o produženju pritvora Vukoviću i dodao da još čekaju odgovor na nju.

Tridesetpetogodišnji Vuković, rukovodilac Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma u Ministrstvu bezbjednosti BiH, uhapšen je u petak, 16. januara u Rijeci zbog sumnje da je pomagao u pripremi dvostrukog atentata u Rijeci, za šta su kao organizatori već optuženi Ivan Filipović i Robert Dragin.

Vuković se tereti za nabavku oružanih sredstava namijenjenih za počinjenje krivičnog djela u Rijeci.

Županijsko državno tužilaštvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv Filipovića i Dragina u kojoj ih tereti za pokušaj atenata na dvojicu riječkih redara. Njima prijeti maksimalna kazna od 40 godina zatvora.

Prema ovoj optužnici, meta napada trebalo je da budu Adam G. i Davor M. Inače, riječ je o sporu u vezi sa primatom u obezbjeđivanju noćnih klubova u Rijeci.

Vuković je pred istražnim sudijom u potpunosti odbacio optužbe i negirao povezanost sa pokušajem atentata i nabavkom eksploziva kojim je atentat trebalo da bude izvršen.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE